Leder: FCK laver en Bayern på FC Midtjylland
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk
Generelle

Leder: FCK laver en Bayern på FC Midtjylland

Med ansættelsen af Brian Priske sætter FC København den jyske hovedrival FC Midtjylland under hårdt pres på og uden for banen.

Med kontrakten til FC Midtjyllands assistenttræner Brian Priske laver FC København og Ståle Solbakken det kup, der for et to år siden mislykkedes med det forpurrede køb af Erik Sviatchenko.

FC København får en velrenommeret assistenttræner, der spillede en nøglerolle i FC Midtjylland optur siden ansættelsen i 2011, og som havde det overordnede ansvar for de berømte, offensive dødbolde, der var en stor del af FC Midtjyllands recept i de 24 måneder op til mesterskabet. Det er godt set af FC København og Ståle Solbakken, der mistede Peter Wettergren til det ny setup omkring Sveriges landshold.

Holder de nykårede danske mestre stilen med at få folk på plads i god tid, er de i gang med at give sig selv de bedste muligheder for at lykkes i Champions League-kvalifikationen til juli og især i august, hvor FC København skal nå den sidste playoff-runde og dermed som minimum kommer i Europa League-gruppespillet. Til gengæld sætter kuppet FC Midtjylland på en stor prøve forud for de sidste kampe og ikke mindst næste sæson.

Europæisk fodbold tæller meget for klubejer Matthew Benham, og nu bliver hans og den øvrige ledelses filosofi med nytænkning af transferpolitik, arbejdsgange og brug af data for alvor prøvet af. Priske var en af de eneste tilbageværende trænere fra årene op til mesterskabet, og cheftræner Jess Thorup og sportsdirektør Claus Steinlein har valgt at fortsætte med Kristian Bach Bak i stedet, en vægtning af kontinuiteten omkring førsteholdet.

En anden udlægning er, at FC København nu har haft held med at ramme den sportslige hovedrival FC Midtjylland på en vital post, præcis som når Bayern München har hentet Robert Lewandowski, Mario Götze og Mats Hummels fra Borussia Dortmund (et nummer, Bayern har lavet på rivaler i Bundesligaen gennem årtier).

Til sommer vil der blive skiftet yderligere ud i FC Midtjyllands spillertrup, hvor adskillige nøglespillere fra guldsæsonen allerede er væk. Det er, som FC Midtjylland gentagne gange selv har understreget, ganske naturligt. Men med et FC København, der opruster med meget mere end FC Midtjyllands respekterede assistenttræner, er det nu til sommer og ikke om 12-18-24 måneder, at næsen for bedre spillere og værdi på transfermarkedet skal give konkrete resultater i form af godt spil og mange point i efteråret.

Hele humlen i Benhams projekt med den jyske klub er netop, at man vil rekruttere bedre og klogere end konkurrenterne i Superligaen, og om ikke andet har Solbakken og FC København nu givet FCM-ledelsen og den ny tilgang til at drive en fodboldklub muligheden for at bevise, hvad den dur til.