Leder: Den underlige fætter skriver historie
Generelle

Leder: Den underlige fætter skriver historie

Europa League-finalen onsdag sætter punktum for en fremragende sæson i turneringen.

I betragtning af, at Europa League er den lidt underlige fætter til familiefesterne, har årets udgave været god og på mange måder mere medrivende end Champions League, hvor der venter en gentagelse af 2014-finalen mellem Real Madrid og Atletico Madrid.
 
Napoli gav fodboldopvisning i efteråret, FC Midtjylland chokerede med en sejr i Herning over Manchester United, og i foråret har de spanske klubhold domineret med god fodbold og bevist, at de i de to europæiske turneringer matcher resten af Europa, også selvom de ikke hedder FC Barcelona eller Real Madrid.
 
Sevilla nåede igen finalen, for tredje år i træk, og klubben med Spaniens måske mest passionerede fans kan lave et fabelagtigt hattrick ved at vinde finalen – hvilken præstation af en klub, der for få år siden var i dybe økonomiske problemer og har entreret med hemmelighedsfulde investeringsfonde for at have råd til en stærk trup.
 
For Liverpool er finalen om muligt endnu mere ladet.
'
I sidste måned fik ofrene for Hillsborough endelig genoprejsning, og selvom præstationerne mildest talt har svinget, har manager Jürgen Klopp i hvert fald fået fansene til at drømme igen.
 
Det er 11 år siden, Liverpool vandt Champions League-finalen over AC Milan, og for Klopp og Liverpool vil det være en gave igen at komme i Champions League via en finalesejr over Sevilla, som på samme vis kan veksle deres spanske Europa League-billet til en tur i Champions League igen.
 
Men først og fremmest spiller de to klubber for at vinde et stort trofæ, og sæsonens succesoplevelse berettiger såvel Europa League-vinderens direkte plads i Champions League såvel som indsatsen for at løfte turneringen.
 
Det ville være dejligt, hvis et dansk hold igen kan kvalificere sig til gruppespillet – jeg kan i hvert fald godt se det charmerende i at se Manchester United besøge Haderslev til efteråret.
 
Chefredaktør for Tipsbladet Print
Troels Bager Thøgersen