Jura presser prisen på Sterling og Bendtner
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk
Generelle

Jura presser prisen på Sterling og Bendtner

En spiller som Nicklas Bendtner kan givetvis få en ny chance i Premier League, hvis Wolfsburg ikke bliver en succes, fordi den danske landsholdsangriber er udviklet i Arsenal og dermed tæller med som egenudviklet i alle Premier League-klubber.

I sidste uges leder efterlyste jeg et dansk opgør med UEFA’s home grown-regel, der dikterer at europæiske klubber skal stille med mindst fire egenudviklede spillere og fire spillere udviklet af konkurrenter i samme land.
 
For reglen virker stik mod hensigten ved at presse Europas 20-30 største klubber til at hente teenagere før deres 18-års fødselsdag fra hele verden. Og så pressen reglen transfers igennem som den, vi ser med Raheem Sterlings skifte til Manchester City.
 
Sterling koster 500 millioner kroner, og selvom han er lovende 20-årig med speed, beviste evner mod nogle af verdens dygtigste forsvarsspillere i en-til-en situationer og et godt spark, er han ikke ikke lige så god som Alexis Sanchez, Sergio Agüero og Mesut Özil, der blev handlet til Premier League for mellem 350 og 400 millioner kroner.
 
Men Manchester City mangler egenudviklede spillere, der er dygtige nok til truppen, og der kan Raheem Sterling fylde kvoten i Premier League-kampe, hvor andre engelske klubbers egenudviklede spillere også tæller i regnskabet, mens Sterling i Champions League tæller som en af fire spillere udviklet i anden klub i hjemlandet.
 
Fordi der er få rigtigt dygtige spillere i Premier League, der har tilbragt mindst 36 måneder i en engelsk klub fra deres 15-års til 21-års fødselsdag, ryger prisen på de få virkeligt dygtige spillere vildt i vejret.
 
En spiller som Nicklas Bendtner kan givetvis få en ny chance i Premier League, hvis Wolfsburg ikke bliver en succes, fordi den danske landsholdsangriber er udviklet i Arsenal og dermed tæller med som egenudviklet i alle Premier League-klubber. Fint for Sterling og Bendtner, mindre fint for resten af Europa, hvor Premier Leagues økonomiske styrke skaber for høj inflation på transfermarkedet.