Hvorfor vente så længe, Bendtner?
Illustration
Generelle

Hvorfor vente så længe, Bendtner?

Chefredaktør for Tipsbladet print, Troels Bager Thøgersen, undrer sig over Nicklas Bendtners langvarige jobsøgning.

Næste fredag åbner Mads Albæk og Zlatan Ibrahimovic den nye sæson i Ligue 1.

Om 15 dage triller bolden i Premier League, og ugen efter er der fodbold i de bedste rækker i Tyskland og Spanien, mens Serie A først åbner i den sidste weekend i august.

Hvorfor er Nicklas Bendtner ikke at finde i en klub i en af de rækker?

Eintracht Frankfurt var interesseret i den 26-årige angriber, der har spillet 169 betydende klubkampe for Arsenal og 30 for Sunderland, tyskerne er det ikke længere, og mere har vi faktisk ikke hørt om den danske landsholdsangriber siden første uge i juli, hvor Bendtner var kommentator for DR til semifinalen og finalen ved VM, samtidig med at Aston Villa og Hull blev nævnt som mulige nye klubber.

Man bliver altså ikke en bedre fodboldspiller af at selvtræne ind i august måned, mens konkurrenterne på tværs af Europa – og i Mellemøsten, USA og Fjernøsten, hvis de steder er i spil – er ved at være i topform og spiller de sidste træningskampe, hvor cheftræneren lægger sig fast på de første ugers og måneders startopstillinger.

For knap to måneder siden sagde landstræner Morten Olsen, at det var nu, Nicklas Bendtner skulle i gang med sin karriere. Men for at det overhovedet er muligt, skal han have en professionel kontrakt, og det er altså ikke nødvendigvis de gode langtidsløsninger, der åbner op i slutningen af et transfervindue. 

Morten Olsen fulgte da også op i denne uge ved de facto at se bort fra Bendtner til kampen mod Armenien i september. Det gik i øvrigt ikke godt, sidst Danmark mødte Armenien i Parken uden den nu forhenværende Arsenal-angriber.

Jeg har før lavet lignelser mellem den sidste periode i transfervinduet og de sene nattetimer på et diskotek, og selvom Nicklas Bendtner bliver drillet i både Danmark og Storbritannien for sin selvsikre fremtoning og manglende succes de seneste år, taler vi altså en landsholdsangriber med 24 mål i 58 kampe og gode klubber på resumeet.

Med mindre Bendtners agent Tom Brookes har en fantastisk aftale på vej med topvilkår finansielt og sportsligt, ville det nok være en ide at finde en bundrutineret fodboldagent, når næste klub er på plads og den nuværende aftale udløber.

Det kan ikke passe, at Mino Raiola igen skal til at trylle i sidste øjeblik, som han gjorde med Juventus i 2012. Det var flot at komme til den italienske storklub, men den slags sidsteøjebliks-løsninger er der ikke længere råd til i Bendtners karriere, hvis den skal blive lige så stor, som han og vi andre håber.