Hvad mere vil I have, FCM
Generelle

Hvad mere vil I have, FCM

Hvorfor kører hårdt frem med barske personangreb midt i klubbens bedste tid med mesterskab, topplacering og europæisk fodbold? Troels Bager Thøgersen stiller skarpt på FCM-formand Rasmus Ankersens angreb på Glen Riddersholm.

I går aftes var Gonzalo Higuaín, Marek Ham?ík og de spanske Europa-og verdensmestre Pepe Reina og Raúl Albiol på besøg i Herning.
De spiller for SSC Napoli og var i Danmark for at møde FC Midtjylland i tredje puljekamp i Europa League, og de to hold kom til opgøret med maksimumpoint efter at have slået Legia Warszawa og Club Brugge i de to første runder.
 
Napoli er på papiret det bedste hold, FC Midtjylland har mødt i sin 16-årige historie.
 
FC Midtjylland er etter i Superligaen, forsvarende mester og kan med nogen ret ærgre sig over, at man var uheldig i lige den ene, afgørende hjemmekamp i Champions League-kvalifikationen. Når FC Midtjylland havde niveauet til at slå Southampton, kunne man have slået enhver af modstanderne i den sidste playoff-runde i CL.
 
Der sker så meget godt på banen for FC Midtjylland for tiden, og derfor virker det så mystisk, at klubbens bestyrelsesformand Rasmus Ankersen ved egen fri vilje lancerede et hårdt angreb på ekstræner Glen Riddersholm i sidste lørdags udgave af Politiken.
 
Dråben, der tilsyneladende fik bægeret til at vælte i bestyrelseslokalet, var at historien om en målmandstræners opsigelse hurtigt nåede mediernes opmærksomhed.
 
Rasmus Ankersen lod forstå, at det var Glen Riddersholm, der siden opsigelsen og den efterfølgende fritstilling i juni bag kulissen har fordret medierne med negative historier om FC Midtjylland.
 
Det skulle være sket i en grad, så det gik ud over stemningen i klubben og ikke mindst det kommercielle arbejde, hvor flere træner-opsigelser efter Glen Riddersholms exit tilsyneladende får potentielle partnere til at spørge mere til dårlig stemning og ledelse end til udsigten til Europa League-kampe i februar og favoritværdighed til endnu et DM.
 
At bebrejde tidligere ledere nuværende dårligdomme er ikke just en ny strategi - og skulle det passe, at Glen Riddersholm har risikeret sine chancer for nogensinde at få et trænerjob på topplan igen ved at sværte sin tidligere klub til, havde jeg valgt en anden taktik end et overraskelsesangreb, der for fodboldinteresserede og potentielle sponsorer rimer mere på overlevelseskamp og personopgør end kommende Champions League-succes.
 
Der må være rigeligt af gode historier at fortælle. For ikke at tale om at have hænderne fulde med galopperende udgifter, nye træner-ansættelser, en opgradering af niveauet i ungdomsarbejdet, så teenagerne også i fremtiden kan bryde igennem på førsteholdet, og ikke mindst et stort, data-drevet samarbejde med Matthew Benhams Smartodds, der fortsat er på de tidlige stadier.
 
Med Matthew Benhams penge i ryggen har FC Midtjylland en reel mulighed for at udfordre FC København over en længere årrække, og for at oplevelser som Napolis besøg i aftes med tiden bliver hverdag i Herning.
 
Men hvis FC Midtjylland vil derop, kan det ikke nytte noget, at man panikker over dårlige mediehistorier og opsigelser og tørrer begge dele af på den tidligere cheftræner, der styrede klubben til det første mesterskab, uanset hvor meget klubben åbenbart føler, at eks-træneren og resten af verden er imod den.