Groundhog Day i AGF
Generelle

Groundhog Day i AGF

Glen Riddersholm kan komme til at gøre en forskel i AGF - men der skal styr på ansvarsfordelingen.

Bill Murray-filmen Groundhog Day er, som enkelte læsere måske husker fra ledere og blogs i tidligere år, en af mine favoritter.
Murray spiller en vejrvært, der igen og igen og igen og igen vågner op til samme dag, hvor murmeldyret dukker frem af sin hule og spår om forårets komme alt efter, hvordan vejret er.
 
Da Glen Riddersholm blev præsenteret i loungen på GF's hjemmebane søndag eftermiddag, blæste og regnede efterdønningerne af stormen Helga over Århus, hvilket ifølge terminologien fra Groundhog Day betyder et tidligt (og vist nok godt) forår.
 
Spørgsmålet om " Duncans" hjemkomst og en offensiv spillestil gik også igen, som de har gjort for forgængerne Morten Wieghorst, Jesper Fredberg, Peter Sørensen, Erik Rasmussen, Ove Pedersen, Søren Åkeby, Poul Hansen og hvad de hed inden da.
 
Fælles for disse navne er, ud over den midlertidige chef i foråret 2014 Jesper Fredberg, at tiden i AGF er endt i fyring, og at det sluttede - ud over for Ove Pedersen - med skuffende spil og resultater i Superligaen.
 
I Glen Riddersholm har AGF en fagligt dygtig cheftræner, der får spillere med sig og bruger det materiale, han har.
 
Jeg kan sagtens se for mig, at AGF spiller benhård kontrafodbold i en længere periode uden at bruge et eneste talent, hvis det er det, der skal til for at skaffe resultater - bare fordi Glen Riddersholm er pædagoguddannet og kommer fra talentudvikling og angrebsfodbold på FCM's tophold, betyder det ikke, at han tager den tilgang med sig til Århus, hvis andre midler fungerer bedre.
 
Forhåbentlig får trænerskiftet også bestyrelsen i AGF til at overveje, hvordan den rekrutterer ledende medarbejdere.
 
I nedrykningerne i 2010 og 2014 var der flere uenigheder mellem sportschefen og den siddende cheftræner i spillervalg og transfers, og det samme var tilfældet senest med Morten Wieghorst, hvor der tydeligvis ikke var enighed om spillerkøb eller i ansættelsen af scout Erik Larsen, der kom til i sommeren 2014 et par måneder før ansættelsen af sportschef Jens Andersson.
 
Der ligger vidt forskellige bag afskeden med de forskellige trænere. For Riddersholm, Jacob Nielsen, Jens Andersson og AGF's bestyrelse må man håbe, at de mener det, når de siger, at de har talt ansvarsfordelingen helt igennem denne gang.