Efter træner-fyringer skal Superliga-købmænd købe klasse
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk
Generelle

Efter træner-fyringer skal Superliga-købmænd købe klasse

Superligaens sportsdirektører- og chefer skal hen over sommeren vise, hvad de kan frem mod den helt nye Superliga. Chefredaktør for Tipsbladet Print, Troels Bager Thøgersen, ridser situationen op.

Superligaen 2015/2016 har ikke været skøn at følge.
 
Der for langt mellem profilerne, og med mesterskab og nedrykning de facto på plads for længe siden og 11 af 12 klubber under genopbygning på grund af trænerskift inden for det seneste år, har det i den grad været en mellemsæson for alle andre end SønderjyskE Viborg FF og FC København, der ser ud til at være tilbage på kursen fra før mareridtssæsonen 2011/2012.
 
Med 14 hold i Superligaen får vi en frisk start på næste sæson såvel som en stor eksamen for Superligaens sportsdirektører, der har noget at bevise til sommer.
 
Jeg håber, de tre rigeste klubber FC København, Brøndby IF og FC Midtjylland bruger de frigivne lønkroner og spillersalg på at finde ægte profiler, der fra start gør en forskel i de europæiske kampe og i ligaen – det trænger vi til.
 
I Esbjerg slipper ledelsen ikke udenom, at et relativt stort forbrug skal omsættes til et Jonas Dal-hold, der indtil 26. runde spiller med om at komme i top 6-slutspillet – det er et must efter to skuffende sæsoner.
 
I Odense åbner klubejer Thorborg muligvis mere op for pengekassen, i Randers skal en ny sportschef Ole Nielsen hjælpe Randers FC videre fra et skidt 2016, og så er der hovedrengøringen i AGF, hvor trænerne og sportschef Jens Andersson laver truppen om i Glen Riddersholms billede.
 
I Brøndby IF skal Troels Bech sætte en kurs efter endnu et strategiskifte og for første gang i mere end et årti skabe et Brøndby-hold, hvor der er sammenhæng mellem prisskilt og sportslige præstationer.
 
I Farum bliver det endog særdeles spændende, hvad den nye ejerkreds laver af justeringer i en allerede ung trup, og i FC Midtjylland sidder klubejeren og bestyrelsesformanden i London med det erklærede mål at bruge data og scouting til at finde bedre spillere end konkurrenterne og at gøre det uden for det traditionelle skandinaviske marked.
 
I 2015 og første halvdel af 2016 var det trænerne, der blev vurderet og udskiftet – nu er det tid til, at sportsdirektørerne viser, om de hører til i landets bedste række.