Albanien og Mosvisyan tester bolværket
Illustration: DBU
Generelle

Albanien og Mosvisyan tester bolværket

Der er flere spørgsmål end godt er, når landsholdet i aften møder Albanien og mandag har en tricky udekamp i Jerevan mod Armenien.

Der er flere spørgsmål end godt er, når landsholdet i aften møder Albanien og mandag har en tricky udekamp i Jerevan mod Armenien.
 
En ting er, at efterspillet ovenpå Serbiens og Albaniens skandalekamp sendte ved skrivebordet Albanien forbi Danmark i stillingen.
 
Værre er den tvivl, der har tegnet sig omkring midterforsvaret.
 
Daniel Agger er fortsat en spiller på højt, internationalt niveau, når han er i topform. Havde det ikke været for de evindelige skader i Liverpool, kunne han efter min mening have spillet et halvt årti for FC Barcelona.
 
Men Agger har ikke været i topform, og selvom der aldrig er tvivl om Brøndby-stopperens dedikation hverken på klub- eller landshold, må man håbe for ham og landsholdet, at fysikken er i top, når albanske offensivspillere på et fornuftigt niveau med chancen for de facto at spille sig til en sensationel EM-plads venter i Parken fredag aften. Der er en måneds kamppause før tre kampe mellem 20. og 30. august længe.
 
Heller ikke mandagens opgave i Jerevan skal ses som en selvfølge – Yura Movsisyans show i Parken for to år siden husker vi alle, og Dortmunds Henrikh Mkhitaryan har indtil videre været en af sæsonens bedste spillere overhovedet i Bundesligaen med et væld af assists og mål efter en elendig 2014/2015-sæsonen.
 
Den manglende udtagelse af Jannik Vestergaard har fyldt meget i ugen op til kampen. Danske og tyske medier undrer sig, med rette, for Vestergaard har været god og kommer fra et hverv som U/21-landsholdsanfører. Landstræneren skal naturligvis træffe sine egne valg og har en pointe, når han hentyder til den forventede overvægt i boldbesiddelse i de to landskampe. Der kan Vestergaard, Bundesliga eller ej, ikke hævde at være bedre i spillet ved jorden end de stoppere, der er udtaget.
 
Det er ikke urealistisk at forestille sig Vestergaard være med mod Portugal. Jeg kan ikke fortænke Vestergaard i at være ærgerlig, men ved overhovedet at udtale sig i sagen om den manglende udtagelse og den tyske interesse, tyske medier forsøger at fremmane, leger stopperen med ilden.
 
Det er helt fair at være skuffet, men skal du have publikum med dig i Parken og på udebane, hvilket jeg er sikker på, DBU også går op i, når Morten Olsen er stoppet som landstræner, skal der helst ikke være tvivl om prioriteterne. Jeg er sikker, Vestergaard vil spille for Danmark, som han har sagt til tipsbladet.dk, og jeg håber personligt, han er med i næste landsholdsudtagelse.