Tonsser-talent til prøvetræning i Everton: Jeg følte mig ikke overmatchet
Generelle

Tonsser-talent til prøvetræning i Everton: Jeg følte mig ikke overmatchet

14-årige Oliver Rimmen lynede til en international ungdomsturnering og befandt sig pludselig til prøvetræning hos en af Englands mest traditionsrige fodboldklubber. Tonsser har taget en snak med ham.

Download Tonsser og vis dit talent

Der har altid været rift om fodboldens allerstørste talenter, men konkurrencen er bestemt ikke blevet mindre i takt med at pengene i sporten på verdensplan er blevet større. Tværtimod har stigende priser på etablerede stjerner øget storklubbernes jagt på Europas yngste talenter, der efter indførelsen af strikse regler om såkaldte hjemmeavlede spillere i for eksempel Premier League gerne skal spottes i en så tidlig alder som muligt, for at spillerne tæller som egenproducerede.

Derfor kan en international træningsturnering for et tilsyneladende ganske almindeligt dansk amatørungdomshold lige pludselig munde ud i en prøvetræning med en af Englands ældste og mest traditionsrige fodboldklubber.

Det har det blot 14-årige Tonsser-talent Oliver Rimmen, der til daglig gør sig på Dalum IF’s stærke U15 Drenge-mandskab, glædeligt kunne erfare. Efter en sæson med hele 11 mål og 14 assists i 14 kampe blev Oliver sammen med sin fynske klub i sommerferien inviteret til den første udgave af The Royal Cup i Polen, hvor puljemodstanderne blandt andre var den arabiske storklub Al Ain og Everton FC fra Premier League. Med fem turneringsmål i alt gjorde Oliver sit til, at Dalum imod alle odds kunne rejse hjem med en bronzemedalje om halsen, men det var ikke det eneste, som den fynske topscorer fik ud af The Royal Cup.

Turneringen tiltrak sig nemlig bevågenhed fra adskillige større internationale klubber såsom Fulham og Manchester City, der ligesom Everton begge havde scouts til stede til kampene, og efter Dalums imponerende udradering af sidstnævnte i gruppespillet, der blev grundlagt på to scoringer af Oliver Rimmen, kunne den engelske storklub simpelthen ikke få den unge dansker ud af hovedet. Derfor forhørte en akademileder sig hos den fynske klub og spurgte, om ikke englænderne kunne få lov til at se mere til stortalentet. Og kort tid efter var en prøvetræning i efterårsferien arrangeret.

”Jeg blev godt nok lidt overrasket, men jeg prøvede bare at tage det roligt. Jeg forventede at komme over til nogle mere professionelle forhold og at spille med bedre spillere i en rigtig storklub, og der var bestemt ikke noget af dette, der skuffede," siger Oliver Rimmen i et interview med Tonsser.

Prøvetræningen stod på i en hel uge med to daglige træninger og måltider i klubben, og derudover fik Oliver også lov til at deltage i to træningskampe, som er det eneste de engelske ungdomshold spiller, da de først som U18-hold indtræder i turneringsregi.

”Jeg blev skiftet ind i den første kamp for U15-holdet mod Rotherham, hvor jeg lagde op til vores føringsmål og ramte overliggeren til sidst. Kampen endte 2-2 og var på et meget højt niveau, men jeg følte mig ikke overmatchet. Jeg spillede også i en U16-kamp mod et mindre hold, og der kunne jeg godt mærke, at modstanderne var større og stærkere”, fortæller den målfarlige angriber, der ikke er i tvivl om, hvad den største forskel på dansk og engelsk ungdomsfodbold er:

”De spillede meget hårdt og fik lov til flere ting af dommeren, men det var samtidig rigtig flot fodbold.”

Selvom Oliver Rimmen beskrives som en hurtig og driblestærk tekniker med en god spilforståelse og selv erkender, at han på det fysiske plan fortsat kan forbedre sig, har mødet med de bomstærke briter bestemt ikke taget modet fra ham, ligesom det heller ikke har fået englænderne til at tvivle på den unge angribers uomtvistelige talent.

”Vi afventer stadig en formel evaluering, men Everton har allerede meddelt, at de meget gerne vil se Oliver igen. Vi venter dog med at aftale en endelig dato, da vi gerne vil have, at Oliver fokuserer på at spille sæsonen færdig for os," forklarer Dalums U15-træner Henrik Kromann, der især var imponeret over Premier League-klubbens gæstfrihed:

”Det er en meget familiær klub, og man følte sig virkelig velkommen. Man kunne virkelig mærke, at det er en klub, der gør en dyd ud af at udvikle sine egne spillere. Der var en god kemi mellem alle, og det betyder meget for de unge spillere.”

Henrik Kromanns beskrivelse af Everton er langt fra nogen tilfældighed. Trods status som en milliardforretning gør klubben nemlig meget ud af at leve op til sit tilnavn ”The Peoples Club” (Folkets klub), og derfor fik Oliver Rimmen også flere gang lov til at se de storrige Premier League-stjerner på tæt hold.

”Vi trænede det samme sted som seniorholdet og havde omklædningsrum lige overfor hinanden. Vi delte også styrkelokale, så det var meget sjovt at gå op af dem,” fortæller den rolige fynbo.

Selvom den unge tekniker lige som mange af sine jævnaldrende drømmer om en stor karriere i udlandet, er endnu et prøvetræningsophold i Premier League-klubben dog ikke ensbetydende med, at Oliver Rimmen har travlt med at forlade den trygge hverdag i Odense-forstaden for en ny tilværelse i det engelske.

”Jeg forsøger at tage det hele meget stille og roligt og vil ikke bare afsted for at komme afsted. Jeg drømmer om at komme til udlandet, men først når jeg er klar til det. Når det er, kunne det være fedt at prøve Holland, hvor det kan blive et springbræt til noget større,”.

Før drømmene og en ny prøvetræning kan realiseres gælder resten af sæsonen på Dalum IF U15-hold dog, hvor Oliver Rimmen har fortsat, hvor han slap før sommerferien og i denne sæsons foreløbige syv kampe har scoret fire mål og lavet to assists.

Tjek Olivers Tonsser-profil i app'en eller på Tonsser.com.