Tonsser-Talent: Mød Mikael Neville Anderson
Generelle

Tonsser-Talent: Mød Mikael Neville Anderson

Tonsser og Tipsbladet.dk er vilde med talenter og derfor bringer vi løbende fokus på nogle af de mange talenter der render rundt i de danske klubber. Denne gang har vi haft fat i kantspilleren Mikael Neville Anderson fra FC Midtjyllands U17-mandskab.

En tredjeplads på U17-ligaens topscorerliste vidner om Mikael Andersons afgørende betydning for FC Midtjylland i deres bestræbelser på medaljer. 18 mål i 20 kampe er det indtil videre blevet til, inden de i morgen får besøg af rækkens førerhold fra Brøndby IF. Du kan få din egen Tonsser-profil og følge Mikael og resten af fodbold-danmark, på Tonsser-appen.

Hvad synes du om din og holdets sæson indtil videre og hvad er jeres mål?

Jeg syntes det har været en skuffende sæson indtil videre for vores hold. Vi har været meget ustabile, og vi har mange dumme pointtab. Vi har rigtige mange dygtige spillere, når vi rammer dagen er vi en af ligaens bedste hold, men det er desværre ikke sket så ofte. Vi har scoret rigtig mange mål, men desværre har vi næsten indkasseret ligeså mange.  Vores mål for de sidste kampe, er at vi skal hænge på i kampen om medaljer.
For mit vedkommende har det dog været en rigtig god sæson. Jeg har scoret mange mål og været rigtig kampafgørende for vores hold. Jeg bliver også topscorer i en turnering i Italien, så det er bestemt også dejligt med succes i udenlandske turneringer.

Hvilken type spiller er du?

Jeg er en teknisk dygtig kant, hvor min passion er at lave mål. Jeg er en driblestærk kant, hvor jeg udfordrer meget en-mod-en. Jeg har rigtige gode sparkefærdigheder og jeg er god på dødbolde. Jeg er også god i mellemrummet, hvor jeg enten kan sætte mig selv op eller mine holdkammerater. Mine udfordringer er helt klart på hovedspillet, der skal jeg bygge meget på. Jeg skal helt klart også arbejde med ikke at falde ud af kampene.

Hvem er en inspirationskilde for dig på fodboldbanen?

Mit idol har altid været Cristiano Ronaldo. Hans evner til at score mål, hans dribleevner og hans ambition om at blive bedre hele tiden er meget inspirerende. Så ser mange af hans kampe hvor jeg kigger på hans løb i feltet fra sin venstre kant, så på den måde kan jeg lære fra ham.
Jeg ser også meget op til Zlatan Ibrahimovic. Ikke kun pga. hans fodboldevner men hans mentalitet. Hvis man skal nå den absolutte top og klare sig i udlandet, skal man have en stærk attitude og mentalitet.

Hvad er det bedste råd du har fået som fodboldspiller?

Det bedste råd jeg har modtaget, er fra min far og det er egentlig meget simpelt.
"Tro på dig selv ligemeget hvad." Selvtillid betyder så meget i fodbold og i alle andre sportsgrene. Hvis du ikke selv tror på dig selv, hvem skulle så tro på dig?

Hvem tror du vinder U17-Ligaen i år?

Brøndby vinder U17-ligaen. De har de bedste hold og de præsterer rigtig godt i øjeblikket. Så jeg vil blive overrasket hvis de ikke ender med guldet.

Du kan også få din helt egen Tonsser-profil og vise dit talent frem.