Mød Gabana Topenya, Lyngby BK U19: Vi bliver værd at holde øje med
Generelle

Mød Gabana Topenya, Lyngby BK U19: Vi bliver værd at holde øje med

Vi har fanget Gabana Topenya, fløjspiller på Lyngby BK's U19 Drenge Liga hold til en kort snak om holdets forventninger til sæsonen, de største konkurrenter, og hans egne mål for den igangværende sæson.

Gabana Topenya er som navnet antyder, af afrikansk afstamning, nærmere betegnet fra D.R Congo. Gabana er dog født og opvokset i Danmark med sin familie. Fodbolden bliver spillet for U19 Drenge Liga holdet i Lyngby BK, et hold som har fået en blandet start på den nye sæson, med én sejr, én uafgjort og ét nederlag i holdets første tre kampe. Fodboldkarrieren har udover Lyngby, foregået i barndomsklubben FC Skanderborg og i AGF, hvor Gabana for alvor indså at han besad et talent stort nok til at det potentielt kan ende i en karriere som professionel. Som U15 spiller var Gabana med på talentskolen ESAA, hvor han spillede på hold med blandt andre Mathias Bonde, Oskar Buur og Mikael Anderson. Forbillederne er de afrikanske angrebsstjerner Didier Drogba og Samuel Eto’o.
 
Tonsser: Har du lyst til at sætte nogle ord på, hvad jeres målsætning er til sæsonen?
 
Gabana: Jeg synes vi har haft en rigtig god preseason, med 1 nederlag og 3 sejre. Vi har en klar målsætning på vores hold om at ligge i den bedre halvdel, når vi når til sæsonens slutning. De sidste par år, har vores U19 hold ligget i bunden af tabellen, men det mener vi bestemt, vi kan lave om på i år. 2/3 dele af vores trup, består af førsteårs spillere, men det tror vi ikke bliver noget problem, da jeg selv føler at vores årgang er rigtig stærk besat. Så jeg forventer en stor sæson fra de kongeblå. Vi bliver værd at holde øje med. 
 
Tonsser: Hvem synes i på holdet, er favoritterne til de øverste placeringer i rækken?
 
Gabana: Altså, det er svært at forudsige stillingen, men der har allerede været et par overraskende resultater i første og anden spillerunde. Men jeg vil skyde på et par overraskelser, som Silkeborg og AGF og så de hold som er vant til at ligge i toppen som Nordsjælland og FC Midtjylland og selvfølgelig Lyngby
 
Tonsser: Hvad er dine egne personlige mål for sæsonen?
 
Gabana: Mine egne personlige målsætninger for denne sæson er at være mere afgørende for holdet og være en af de bærende spillere. Jeg skal være lidt mere farlig og skal simpelthen score nogle flere mål. Nu er jeg blevet omskolet lidt til angriber i stedet for kantspiller, da jeg har min fysik, som jeg kan bruge, så det bliver spændende at se hvad det rækker til.