BRØNDBYS FALSKE DAGGRY

»Intet andet sted i Danmark rimer hjerte i den grad på smerte som i Brøndby. Nu står klubben der så igen. På bunden.«

Brøndby har taget det første lille skridt mod genrejsningen. Igen.

Intern helbredelse er efterhånden blevet en fast del af repertoiret på Vestegnen. Siden de glade double-dage i 2005 har klubben stort set ikke lavet andet end at falde og rejse sig i et langt kontinuerligt stræk af op- og nedture.

Pokaltitler, trænerfyringer, invasionsplaner, sponsorrekorder og ledelsesblødninger har revet klubben fra det ene yderpunkt til det andet igennem en tumultarisk årrække af falske daggry. Intet andet sted i Danmark rimer hjerte i den grad på smerte som i Brøndby.

Nu står klubben der så igen. På bunden.

Og når man befinder sig i et sort hul, er der kun en tilgængelig vej. Og det er op. Det er retnings-lære for burhøns. Derfor skal man heller ikke falde i svime over klubbens såkaldte genfødsel på en pløjfure i Haderslev. Selvfølgelig ville Brøndby på et tidspunkt vinde fodboldkampe igen. Kald det en reaktion på fyringen af Kent Nielsen, kald det en tilfældighed eller kald det kærlighed. Den ene forklaring kan være lige så god som den anden.

Faktum er, at Brøndby IF har et ret godt fodboldhold. Navnene taler for sig selv, og vi kender dem alle sammen. Den forsamlede fodboldkvalitet på Vestegnen er høj. Bedre end resultaterne. Og på de fleste dage mere end god nok til at besejre SønderjyskE. Faktum.

Den nye mand ved roret er Henrik Jensen. Og selvom de fleste nok kan blive enige om, at klubbens tidligere kvindetræner blot er vikar på cheftrænerposten, er jeg overbevist om, at Henrik Jensen opfatter det anderledes. For ham er det karrierens store mulighed. En mulighed har under normale omstændigheder aldrig ville have været i nærheden af. Dertil er hans træner-CV simpelthen for flosset.

Men under træningsdragten banker et blå-gult hjerte. Henrik Jensen er firmaets mand. Og af den grund alene er han et fint valg som midlertidig cheftræner. At ansættelsen som vikar i Brøndby også er tæt på at være legemliggørelsen af alle hans vådeste karrieredrømme skader velsagtens heller ikke projektet. Henrik Jensen brænder for denne tjans. Vær forvisset om det.

Og med Bjarne Jensen og Kim Daugaard omkring sig har Brøndby i hvert fald pumpet noget hjerteblod direkte ind i truppen. Og det er måske ikke noget dumt udgangspunkt. Vi kan i hvert fald konstatere, at Per Bjerregaards back-to-brøndby-basics forretningsplan er banket igennem med syv tommer søm.

For Brøndby er alt ved det gamle.

Et nyt stort lavpunkt er blevet afsæt for en ny mægtig genrejsning.

Med sejren over SønderjyskE har klubben taget det første skridt. Om Brøndby så har sat kurs mod den endelige raskmelding eller blot tacklet den første forhindring på vej mod et nyt lavpunkt er en helt anden historie. I første omgang skal denne sæson bare spilles i mål uden for store skrammer. Derefter venter endnu en sommer med sine nye løfter og nye daggry. Igen.

Sig hvad du mener!

Fodbold i dit newsfeed