»Derfor kan vi næsten sige tillykke til spillere som Kvist og Silberbauer, der med deres store fleksibilitet vil kunne fylde ud på flere pladser. Mon ikke de to kan begynde at pakke myggenettet?«

50 kandidater skal blive til 23 udvalgte.

Det bliver opgaven for Morten Olsen og Peter Bonde frem mod VM næste sommer. Arbejdet er allerede i gang, som assistenttræneren fortæller Tipsbladet længere fremme i avisen. Og selvom Danmark ikke aktuelt vader i masser af oplagte navne, kan udvælgelsen blive svær nok endda. Ikke mindst når der skal vælges fra.

Tipsbladet offentliggjorde tilbage i oktober vores bud på en VM-bruttotrup.

57 kandidater blev det til på en liste, hvor stort set alle navne havde været inde omkring landsholdet i et eller andet omfang. Med årets sidste landskamp vel overstået og lodtrækningen eksekveret kan vi derfor nu præsentere et mere præcist og helt aktuelt bud på en VM-trup.

 

 

 

Målmænd

: Thomas Sørensen, Stephan Andersen, Kim Christensen.

Forsvar

: Lars Jacobsen, Daniel Agger, Simon Kjær, Per Krøldrup, Anders Møller Christensen, Michael Jakobsen, Michael Silberbauer, William Kvist, Michael Lumb.

Midtbane

: Christian Poulsen, Martin Jørgensen, Thomas Kahlenberg, Jakob Poulsen, Dennis Rommedahl, Jesper Grønkjær, Daniel Jensen.

Angreb

: Jon Dahl Tomasson, Søren Larsen, Nicklas Bendtner, Johan Absalonsen.

Selvom der stadig er alt for længe til næste sommer, vil denne trup utvivlsomt være ganske tæt på det endelige udvalg. Vigtigst er det selvfølgelig, at VM-feltet er fleksibelt og tilpasningsdygtigt. Det er ovenstående bud. Og det vil Olsen/Bonde- udvælgelsen også være. Derfor kan vi næsten allerede nu sige tillykke til spillere som Willam Kvist og Michael Silberbauer, der med deres store fleksibilitet vil kunne fylde ud på flere pladser. Ikke mindst på de sårbare back-positioner. Mon ikke de to kan begynde at pakke myggenettet?

Af samme årsager må man håbe på, at Leon Andreasen rammer formen tidsnok til Sydafrika. Den tidligere AGF'er vil kunne bruges på både midtbane og i forsvar, hvilket i tilgift vil kunne åbne op for nogle offensive alternativer. Med Agger, Kjær, Krøldrup, Anders Møller Christensen, Michael Jakobsen og Leon Andreasen som potentielle midterforsvarere kan man forestille sig, at Morten Olsen vil skære bort fra denne gruppe for at opgradere mulighederne længere fremme ad banen.

Sorteper kunne havne hos Per Krøldrup, der pt. er den mest formsvage og ikke mindst mest bænkede i sin hverdag. Det kan komme til at koste. Offensivt kan det give plads til Søren Rieks, hvis han ellers kan bevare formen. Lasse Schøne kunne være jokeren i det spil.

Faktum er, vi ved det ikke. Men herværende bud fra Tipsbladet er med garanti ikke langt fra.

Skader kan flytte nogle brikker, ligesom både vellykkede og katastrofale vintertransfers kan vende op og ned på enkelte spilleres muligheder. Endelig er der også en tur med ligalandsholdet, hvor de yderste mandater kan forrykke sig.

Der er nok at se til. Og ikke mindst mange brikker at holde styr på.

God arbejdslyst.

Sig hvad du mener!