FCK med kniven for struben

»FCK skal besejre Cluj for at sikre sig livet i Europa League og dermed holde snablen nede i den europæiske pengekasse.«

Den seneste tid har været hård for FC København.

I hvert fald i pressen, på børsen og for pengepungen.

Men de høje bølger synes ikke at skylle længere end til selve kridtstregerne. Verdenen ude på den anden side af grønsværen er måske af lave. Men rent sportsligt er FC København flyvende. Med fem hjemmesejre i streg med rent bur i de fire af dem kan krisen være svær at få øje på for fodboldholdet FCK.

Resultatmæssigt er der ikke noget at sætte en finger på. Spillet er langt fra prangende og især offensiven synes at mangle inspiration og skarphed. Men hvad betyder det, når bundlinjen er i plus?

Torsdag aften skal fodboldholdet FC København ud og gøre sit for at hjælpe forretningen PS&E. FCK skal besejre rumænske Cluj i Parken for at sikre sig livet i Europa League og dermed holde snablen nede i den europæiske pengekasse.

Selvom videre adgang i Europa selvfølgelig ikke kan redde et underskud på en kvart milliard, er klubben ikke blevet for fin til at plukke de lavest hængende frugter. Og et avancement i Europa League vil alt andet lige bidrage positivt til at få fyldt nogle skillinger i det blødende sår. Der er nok at spille for.

For FCK er der naturligvis også en sportslig dagsorden.

Kun sejr tæller, men sådan er kravene hver gang i FC København. For de forsvarende mestre er der dog hensyn at skæve til. Næste weekend venter efterårsfinalen i Odense, og den kamp kan sagtens spøge i baghovederne på FCK-spillerne.

Opgaven for Ståle Solbakken bliver nu at få gearet sit mandskab til to kampe, som bare ikke må tabes. Konsekvenserne af nederlag er tæt på sportsligt uoverskuelige for en foretagende, der pt. kun har sit fodboldhold at hænge sin hat på. FC Københavns succes på fodboldbanen kan langt hen ad vejen overskygge de røde tal i regnskabet. Det giver folk noget at snakke om. Og det er en viden, FCK tager med sig ind på banen.

Fodboldholdet har indtil videre løst opgaven flot. Det er ikke nogen smal sag at holde fokus midt i et stormvejr. Glem heller ikke, at hele koncernens økonomieksplosion blev overhalet indenom af Ståle Solbakkens varslede afgang. Jo, der har været turbulens nok til at ryste maskinen godt og grundigt. Men fodboldholdet bliver på kursen. Så langt, så godt.

Forude venter Cluj. Dernæst årets store ligabrag på Fionia Park. Herefter følges sæsonen til dørs af den sidste Europa League-kamp ude mod Sparta Prag. Sidst men ikke mindst følger vinterpausen og åbningen af det frygtede transfervindue. Her skal FCK-ledelsen med Dan Hammer i spidsen bevise, at de har agt, som de har magt.

Midt i al den finansielle depression har klubben således forsikret, at det allestedsnærværende underskud ikke vil få nogle konsekvenser for fodboldholdet. Fodbolden er fredet, lyder det enstemmigt fra ledelsen. Det vil så vise sig.

Sig hvad du mener!

Fodbold i dit newsfeed