Blog: Her skal FCM forstærke sig
Foto: Anders Brohus/Polfoto
Generelle

Blog: Her skal FCM forstærke sig

Guldet er mere eller mindre på plads på Heden, som nu igen skal se på, hvor de skal forbedre sig, så de kan opfylde klubbens mål om europæisk gruppespil hvert andet år.

Jakob Poulsen gjorde det igen og har nu allerede tilranet sig kælenavnet "Mester Jakob" i den sjove del af pressen. Et headshot til Kasper Risgård og scoring til 2-1 og en stor næse til dem, der skulle have antydet, at holdet skulle være ramt af skrøbelighed. Denne blogger inklusiv.

Derfor ser det mere og mere ud til, at FC Midtjylland har det der skal til for at blive mestre. Det er skrevet tusindvis af gange før, men jeg mener modsat, at det ikke skyldes marginaler, selvom scoringen til 2-1 i Aalborg kunne ligne det. Det er også en historie om, at de dueller, som man ikke længere vandt i sidste sæson, dem vinder man nu. Derfor bliver "midtjyden" mestre i år.

Men nok om det. Det som er på hjernen på de indre linjer i FC Midtjylland handler om, hvordan de kan blive bedre. Det handler om at kunne konkurrere på europæisk niveau, hvor de nu går efter europæisk gruppespil hver anden sæson. Derfor er det interessant at se på, hvordan FC Midtjylland skal 

 
Det er selvfølgelig ikke givet endnu, at Izunna som den eneste spiller med kontraktudløb smutter, men det ser sådan ud. Det betyder, at der skal findes en erstatning for ham, og den skal givetvis findes udefra, da der ikke lige står en naturlig bølgebryder.
 
Sportschef Claus Steinlein var i fredags heller ikke bange for at åbne op for tipsbladet.dk's læsere om, at man allerede er i fuld gang med at finde løsninger på de huller, som truppen får alt efter, hvor mange spillere, der smutter. Men helt bestemt blev der også sagt, at der nok bliver hentet 1-2 spillere til at forstærke. Spændende om det er nok.
 
Man står nemlig med to backpladser i 4-1-4-1-systemet, som ikke er helt up-to-date. Det er bestemt ikke ment som en kritik af hverken Kristian Bach Bak eller Jesper Lauridsen. Det er bare her, truppen ser tyndest ud. Målmænd, midterforsvarere, midtbanespillere til alle pladser og angribere er der nok af. Men der er kun Frederik Møller og André Rømer bredde på backerne.

Den lave frekvens af rotation på netop de to pladser - medmindre der er skader eller karantæne - vidner desuden om planer om nyt på de pladser. Det var heller ikke en hemmelighed, at man gik efter at forstærke angreb og målmandsposten i vinter - da den var nemmest at se en effekt på. Det område kan nu ses på backerne.

Desuden ser den sportslige ledelse ikke problemer i at leje spillere ud indtil de bliver helt klar. Paul Onuachu er ét eksempel.

Men det ser jo ud til, at holdet fra Heden kan klare sig selv uden flere nye - medmindre der er nogen der ryger ud. Og hvis ikke, så hjælper modstandernes fans åbenbart til. Sådan lød det fra træner Glen Riddersholm efter sejren over AaB. Her havde en gruppe af AaB-fansenes mensa-klub formentlig siddet oppe hele natten for at lave bannere, som de brugte til at tage imod FCM-bussen allerede fra afkørslen fra motorvejen.

"Velkomsten" passede sådan set godt ind med, hvad jeg opdagede efter "Mænd der hader Midtjylland"-bloggen, som faktisk mest gik på, at FCK's fans hadede FCM, men da bloggen kom ud viste det sig, at hadet var mindst ligeså stort oppe ved Limfjorden. Hvordan det lige er opstået er mig en gåde, men skriv gerne med svaret, hvis du kender det. Svar som lægger sig op ad, at de er en fusionsklub køber jeg ikke, for dem er der ellers nok af i Superligaen, som AaBs mensa-boys ikke laver skilte til.