Blog: Det var FCM uden deres dødbolde
Foto: Ernst van Norde/Polfoto
Generelle

Blog: Det var FCM uden deres dødbolde

"Der er spillet 87 minutter og FCM har lige fået frispark lidt over 25 meter fra mål i venstre side. Bom: 2-1 til Midtjyderne". Sådan så det ud fredag, da FCM slog Randers, og det bliver ikke sidste gang noget lignende sker.

De nok så omtalte dødbolde i FC Midtjylland, der har ført til scoringer ramte fredag 22 stykker, som efter kampen betød, at de er Europas farligste på standardsituationer, som tæller frispark, indkast, hjørnespark og straffespark.

Med i alt 43 scoringer i Superligaen i denne sæson for FCM, betyder det, at holdet har scoret over halvdele af deres mål på dødbolde. Så hvad var FC Midtjylland egentlig uden deres 22 dødboldsmål (der indimellem kan minde om nogle vilde NFL-plays), som assistenttræner Brian Priske står bag?

Det er selvfølgelig klart, at kampe kommer til at ændre sig, når der bliver scoret. Men hvis man lige vil prøve at lege med her, så viser det sig, at FCM ville have 19 point færre. Det ville betyde, at FCM ville ligge på 31 point i stedet for 50, hvis de 22 mål ikke var blevet scoret i kampene. Det er der AaB, Brøndby og FC Nordsjælland ligger.

Når man omvendt kan se, at Brøndby kun har scoret to gange på dødbolde i sæsonen, så må det næsten være rimeligt at sige, at FCM ville være Brøndby uden deres evner med dødbolde.

Det er selvfølgelig ikke bare, at få en masse point ved at være god til frispark osv. Der er også noget psykologisk i deres evner med dødbolde. Når man er på stadion og FCM bliver tilkendt et hjørnespark, så går der ikke længe før folk fra begge klubber siger "Nu scorer Midtjylland". Sådan tænker spillerne fra begge hold naturligvis også.

Det er ligesom dengang Alex Fergusons Manchester United havde en særlig evne til at score i slutningen af kampen. Den har FCM desuden også. 10 gange har FCM scoret efter 85 minutter af kampen.

Alex Ferguson pegede på sit ur, når kampens sidste del blev indledt. Ikke for at sige noget særligt til sine spillere, men derimod for at sætte gang i noget psykologisk hos modstanderne. Og de panikkede de gang på gang. Det samme ser man hos FCMs modstandere, når der gives et frispark tæt på mål eller et hjørnespark. De ved simpelthen, at de scorer.

Desuden hjælper det da også, at man har højrebenede Jakob Poulsen og venstrebenede Jesper Lauridsen til at slå indlæggene og Pione Sisto til at sparke på mål, når der er frispark, men der skal også være nogle til at vinde dueller og heade bolden i netmaskerne - og en eller andne til at fejle i opdækningen eller clearingen for modstanderen, hvis det skulle være nødvendigt.

Næste kamp for FCM er mod Hobro, hvor det blev til to scoringer på dødbolde sidste gang. Det kan begge hold formentlig godt huske.