Blog: Bare sælg Duncan
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto
Generelle

Blog: Bare sælg Duncan

FC Midtjylland er bedst tjent med at få solgt Morten Duncan Rasmussen til AGF, hvis chancen byder sig. Det vil åbne op for, at man kan løfte sig videre til det næste stadie, man går efter i klubben.

Der skulle lige gå noget tid, men nu ser AGF endelig ud til at være et sikkert bud på en oprykker. Det har fået Jyllands-Posten til at skrive, at der nu også arbejdes på at hente Morten Duncan Rasmussen hjem til Aarhus.

Det kan FC Midtjylland uden problemer gå med til. Forudsat at de får den rigtige pris for ham. Der er nemlig snart ikke mere at komme efter i Duncan, der stadig er skadet for ofte og desuden rundede de 30 tilbage i januar. De skadesproblemer bliver derfor nok ikke mindre i det kommende år, hvor FCM stadig har kontrakt med Duncan, men altså nu godt kunne være klar til at tage skridtet videre og udvikle sig.

Med et salg af Morten Duncan vil man også helt naturligt kunne vælge mellem to naturlige bud. Gøre Martin Pusic til den ubestridte første-angriber, der ved, at han er førstevalg dog med pres fra Marcos Ureña og Paul Onuacho (som måske nok bør udlejes igen), eller også kan hente en ny angriber ind, som er på samme niveau som Martin Pusic - altså, man opgraderer truppen, som det også har været planen hele tiden. Det vil blive svært, hvis man har en Duncan siddende på bænken, som pludselig vil blive tredjevalg.

Typerne er derude og Smartodds har formentlig allerede sporet sig ind på, hvem der kunne være oplagte bud. Og i en sommerpause vil der være mere tid til at finde de rigtige. Det har tidligere været typer som Vaclav Kadlec, der har været i FCM's søgelys, så det er ikke hvem-som-helst, der kunne være på vej til de kommende mestre.

FCM er desuden også begyndt at træne på 4-4-2-opstillingen mere intensivt end normalt, hvor Tim Sparv bliver ofret for at give plads til Duncan, der formentlig i øjeblikket agerer en slags vikar, indtil der kommer en ny angriber til sommer.

Derfor ville det ikke gøre noget, hvis Morten Duncan kunne slutte karrieren af i AGF. For ham selv, AGF og FC Midtjylland. Det var heller ikke tilfældigt, at det netop var Duncans plads, der skulle styrkes i vinterpause, da man netop hentede Pusic ind.

På de sociale medier og særligt i min egen twitter-strøm faldt jeg i weekenden over, at der var nogle, der bemærkede, at FCK havde fået flere skader end normalt. Det var nok ikke deres intention, men de skader kan nok nemt ende som undskyldning for, at det hele ikke gik helt som forventet på Østerbro i denne sæson. 

Lad mig derfor minde om, at FC Midtjylland i denne sæson også har været hårdt ramt af skader. Erik Sviatchenko, Kristoffer Olsson, Morten Duncan (meget apropos) og efterårets profil i Superligaen Pione Sisto har været ude med lange skader i denne sæson. Det er bare for at nævne et par stykker. Det vil dog formentlig ikke afholde en del FCK-sympatisører i at nævne skader som en del af forklaringen på en sæson, hvor man hele tiden halsede efter Midtjylland.