OB skal bevise at AaB-plyndring er mere end muskel-fleks
Foto: ob.dk/Morten Wamsler
Generelle

OB skal bevise at AaB-plyndring er mere end muskel-fleks

Superligaen på spidsen: OB er på rov i AaB og viser ambitioner for den kommende sæson.

Hvordan kommer OB til at fejre sine sejre i næste sæson? Med Rød Aalborg og en tur i Jomfru Ane Gade? 

Beklager den kiksede indledning, men man bliver lidt omtumlet af dagens store nyheder fra Fyn og Nordjylland. OB har igen været på rov i træner Kent Nielsens ex-klub AaB og hentet Rasmus Jönsson og Mathias Thrane. De kommer sammen med Kenneth Emil Petersen til Fyn, hvor OB også har Anders K. Jacobsen gående. Dermed har Kent Nielsen nu været med til at hente fire spillere fra AaB i den seneste sæson. 

Mandagens to transfer fortæller flere ting om Superligaen: 1) Transfersæsonen er for alvor skudt i gang. 2) AaB skal starte helt forfra i den kommende sæson. 3) OB er tilsyneladende en mere attraktiv klub end AaB i kraft af større budget og ambitioner. 

Lad os tage styrkeforholdet først: Er Odense så meget mere spændende end Aalborg? Det er paradoksalt, at OB kan blive ved med at hente gratis spillere fra en konkurrent, som trods alt er sluttet højere i tabellen i de seneste fem sæsoner. Det vidner om en større pengepung i Odense end i Aalborg - og så vidner det om, at Kent Nielsen har sat efterladt et stort indtryk hos spillerne i AaB. Anders K. Jacobsen har videreudviklet sig og været en stor profil for OB i sin første sæson efter tilbagekomsten, og nu skal det blive spændende at se, om Nielsen også kan flytte folk som Kenneth Emil Petersen, Rasmus Jönsson og Mathias Thrane, der alle har haft en nedadgående formkurve i AaB i denne sæson.

Sidst og ikke mindst må OB's handler også tolkes som et udtryk for store ambitioner for den kommende sæson. Det er imponerende, at fynboerne allerede har fem sommerhandler på plads dagen efter sæsonafslutningen. Det vidner om, at OB død og pine skal havne i top seks i næste sæson - derfor er det også et klart signal, at de fem sommerhandler (Pereira, Petersen, Thrane, Jönsson og Jeppe Tverskov, der aller har været en del af denne sæsons top seks-klubber. Det er en forandring i forhold til tidligere transfervinduer, hvor OB har hentet spillere i 1. division og bundklubber. 

Efter tabet af Rasmus Falk til FCK, er det godt for OB at vise sin plads i fødekæden ved at hente spillere fra andre klubber. I tilfældene Jönsson, Jacobsen og Kenneth Emil Petersen var det endda spillere, som AaB gerne ville have beholdt. Nu handler det for OB om at sammentømre holdet og bevise, at AaB-plyndringen ikke bare er muskel-fleks og penistransfers, der skal signalere et styrkeforhold. Efter en række hårde år på Fyn med middelmådige placeringer og genopbygning, er det alvor i næste sæson, hvor slutspilstoget kører.

OB har vist, at de mener det alvorligt. Til næste sæson skal potentialet forløses.