Fra marken til Parken: Da drømmen døde for divisionsholdet
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Generelle

Fra marken til Parken: Da drømmen døde for divisionsholdet

Femte afsnit i turen rundt til interessante pokalkampe var et gensyn med Tingbjerg Ground.

Det er blevet tid til femte akt i rejsen rundt til interessante danske kampe i pokalturneringen. Missionen er at være til stede til én kamp i hver runde i turneringen, der helt tilbage i 1977 blev kaldt 'et stedbarn i dansk fodbold' af DBU's formand.

Det skal vi have gjort noget ved, så jeg vil gerne fortælle om mine gode oplevelser med den charmerende turnering.

Vi er nået til kvartfinalerne, og denne gang blev det til et gensyn med Tingbjerg Ground, der også dannede ramme om fortællingen fra anden runde, hvor pokalturneringen leverede en af sine sensationer, da OB blev sendt ud.

Brønshøj har siden spillet sig frem til kvartfinalen som eneste divisionshold blandt de øvrige syv Superliga-hold, så temaet for aftenen var selvfølgelig jagten på et mirakel. Det er selve meningen med pokalturneringen, og Brønshøj-formand Jan Juul Jørgensen satte da også fokus på det i sin klumme i kampprogrammet.

”Vi håber på en rigtig pokalgyser, hvor de undertippede – nemlig os – i sidste ende går hen og snupper sejren.”

Det er ikke sket siden 1995, hvor AB var i pokalfinalen, at et divisionshold er gået hele vejen, så det var med drømmen om dette, der skulle give kampen nerve og spænding.

Man kan ikke omtale opgøret mellem de to hold uden at komme ind på banens beskaffenhed. Den levede i sandhed op til denne artikelseries titel, for der var ikke den store forskel på underlaget på Tingbjerg Ground og et areal, hvor man kan dyrke diverse afgrøder.

Det kunne trods alt blive Brønshøjs chance, at der ville opstå tilfældigheder, men i sidste ende var det håbet og drømmen om miraklet, der skulle bære Brønshøj, og derfor var det et anitklimaks af rang for hjemmeholdet, at gæsterne fra FC Vestsjælland kom foran med 0-2 efter bare et kvarter.

Det første mål blev prikket ind af FC Vestsjællands nye græske profil Apostolos Vellios, der dermed scorede sit første mål i dansk turneringsfodbold og dermed opfyldte endnu en af pokalturneringens velsignelser: Det er i denne turnering, at spillere kan få et uventet gennembrud eller få hul på en succesfuld stime – som man også så det i Haderslev, hvor Marvin Pourié pludselig blomstrede.

Vellios – der som bekendt har spillet Premier League-fodbold og nu altså optrådte for 818 tilskuere i Brønshøj – forsøgte sig siden hen i kampen med en afslutning med hælen, men ellers var der ikke meget Superliga-klasse over hverken ham eller Slagelse-mandskabet trods føringen.

Brønshøj lod sig ikke slå ud af at være bagud, men fightede i bedste bokserstil ud fra devisen 'it ain't over till it's over', og det blev også belønnet med en reducering af selveste Oke Akpoveta inden pausen.

Det tændte en ild for hjemmeholdet, der fortsatte jagten på miraklet på den pløjede bane, der gjorde det til en rigtig pokalkamp med alt hvad det indebærer af tilfældigheder, dueller og lange bolde frem til forreste geled. Det kostede undervejs bolddrengene nogle ture om på den anden side af hegnet, for der var mange clearinger uden adresse denne kolde onsdag aften.

”Er det Wimbledon mod Leyton Orient, vi ser?,” konstaterede min sidemand lakonisk undervejs, mens Brønshøjs jagt på miraklet blev intensiveret.

Det var ikke kønt, men det skal det ikke være i pokalturneringen, hvor alle tanker om spillefilosofi og underholdning kan pakkes væk, fordi det kun handler om at gå videre og tage næste skridt mod den pokalfinale, som alle gerne vil prøve at stå i.

Et håb om udligning og forlænget spilletid blev tændt som presset blev øget, og det skabte ivrighed på både lægterne og på banen. Brønshøj-keeper Nicklas Dannevang gik således med frem på et hjørnespark i 88. minut, men blev bremset i sit foretagende med en skideballe fra træner Carit Falch.

Men trods et forgæves desperat angreb og et saksesparksforsøg i slutminutterne fra en anden Brønshøj-spiller blev det som bekendt ikke til noget for hjemmeholdet, der måtte tabte 1-2, så miraklet udeblev. Dermed stoppede pokalsuset for Brønshøj, mens de fremmødte FC Vestsjælland-aficionados kunne ånde lettet op. 

Nu venter semifinalen for Slagelse-klubben, der efter en rolle som favorit sandsynligvis bliver underdog i næste runde.

Sådan skifter tilværelsen for pokalturneringens deltagere også. 

FAKTA: FRA MARKEN TIL PARKEN

Disse kampe har jeg været til stede ved: 

1. runde: 
FC Randoms – AB Tårnby 0-10
19. august 2014
Valby Idrætspark, bane 25

2. runde:
Brønshøj - OB 1-0
24. september 2014
Tingbjerg Ground 

3. runde: 
HIK – Odder 1-5
29. oktober 2014
Kunstgræsbanen i Gentofte 

4. runde: 
Greve Fodbold - FC København 0-3
4. december 2014
Greve Stadion 

5. runde/kvartfinaler:
Brønshøj - FC Vestsjælland 1-2
Tingbjerg Ground