Blog: 12 vilde, oplagte og mulige OB-emner
Foto: Ida Munck/Polfoto
Generelle

Blog: 12 vilde, oplagte og mulige OB-emner

By public demand: Hermed en række realistiske, interessante og helt vanvittige bud på spillere, som kunne være interessante for OB.

Sommerens transfervindue er over os, og som jeg tidligere har omtalt her på bloggen, er et af de steder, hvor der formentlig bliver allermest aktivitet, er på OB-sportsdirektør Jesper Hansens kontor på første sal i klubhuset i Ådalen. 
 
OB står således over for et transfervindue, der bør blive meget aktivt. Det ligger allerede fast, at syv spillere forlader klubben, og hertil er der fortsat tvivl om Kenneth Zohore, mens man sagtens kan forestille sig, at Rasmus Falk og Emil Larsen også bliver solgt i dette transfervindue. 
 
Det efterlader Jesper Hansen og cheftræner Kent Nielsen med en stor opgave, selvom der også er sikret tilgange. Det ligger fast, at talenterne Jens Jakob Thomasen og Magnus Pedersen bliver permanente Superliga-spillere, ligesom Thomas Mikkelsen kommer tilbage fra en lejeaftale og Michael Falkesgaard er kommet til. 
 
Det ændrer ikke på, at der skal handles i dette transfervindue, hvor OB også for første gang i et par år har et økonomisk råderum, man kan hente kvalitet for. 
 
Som truppen er lige nu, tæller den 20 spillere, så antalsmæssigt ser det fornuftigt ud, hvis man kan holde på alle. Men det er naturligvis ikke nok, og set herfra skal OB hente minimum en spiller til hver kæde. 
 
Tirsdag var undertegnede i tv med et par bud på nogle spillere, der kunne være interessante for OB, og efter pres udefra bringer jeg her nogle af de navne, der kunne være interessante for OB. For nogle af spillernes vedkommende er det rent gætværk, spekulation eller kvalificerede bud – for andre er der tale om konkret interesse fra OB's side. 
 
Jeg har delt det op i forhold til positionerne, de spiller på banen samt hvor sandsynligt, det er, at de havner i OB.
 
Målmænd:
Den oplagte: Frederik Rønnow, AC Horsens
Der har været talt meget om Rønnow til OB, og det virker sandsynligt, at parterne kan blive enig.
 
Den mulige: Thomas Sørensen, fri transfer 
Han er gratis, han har fortid i OB, og han har ikke afvist en retur til Danmark. 38 år gammel og sikkert løntung, men en stærk lederfigur. 
 
Den vilde: Anders Lindegaard, Manchester United
Det virker helt urealistisk, men han er taget med på grund af hans håbløse sportslige situation i Manchester United. Men det kommer ikke til at ske. 
 
Forsvarsspillere:
Den oplagte: Henrik Dalsgaard, AaB
Rygtet har allerede floreret, da Henrik Dalsgaard ikke er blevet enig med AaB og er gratis til vinter. Kent Nielsen kan trække ham med, og OB mangler en back. Men vil Dalsgaard?
 
Den mulige: Thorbøjrn Holst, Silkeborg
Et kvalificeret bud, da Holst er på en hylde, hvor OB tidligere har handlet meget. Han har kontraktudløb til vinter og har været en af de bedre på et skidt Silkeborg-hold. 
 
Den vilde: Francis Dickoh, FC Midtjylland 
Ren spekulation herfra. Dickoh er nederst i forsvarshierakiet i FC Midtjylland, hvor der endda kan komme mere konkurrence. Konktraktudløb til vinter – en mulighed for OB?
 
Midtbanespillere:
Den oplagte: Kalilou Traoré, fri transfer 
Det er nok forkert at tage ham med under 'Den oplagte', men puslespillet skal gå op. Han er gratis og forhandler med en endnu ukendt dansk klub. Et comeback til OB usandsynliggøres dog af hans skadeshistorik og lettere blakkede ry i visse dele af klubben. 
 
Den mulige: Osama Akharraz, FC Vestsjælland 
Kontraktfri denne sommer og en offensivspiller med Superliga-erfaring. Akharraz har selvfølgelig en historik i tidligere klubber, men rummer også kreativitet, som OB mangler. 
 
Den vilde: Matti Lund Nielsen, Perugia'
Fynboen med OB-hjertet har aldrig afvist en retur til OB, og det kunne være spændende med en genforening. Matti Lund virker dog glad for livet i Italien og skifter næppe klub denne sommer. 
 
Angribere:
Den oplagte: Anders K. Jacobsen, AaB
Interessen er til stede, Kent Nielsen synes interesseret i at trække ham med til OB, og Jacobsen har kontraktudløb til vinter. Det ligner et comeback. 
 
Den mulige: Rasmus Festersen, FC Vestsjælland
OB er flere gange blevet sat i forbindelse med OB, men angriberen sigter efter en kontrakt i udlandet. 
 
Den vilde: Djiby Fall, Randers FC
Den senegalesiske angriber har været ganske effektiv i de minutter han har fået i Randers, og et comeback til OB vil få fans til at savle. Men Fall og OB interesseret i et samarbejde? 
 
Hertil skal der nok komme en række nye navne i løbet af sommeren, hvor rygterne kommer til at svirre som bien omkring blomsten. 
 
Det store spørgsmål er, hvor meget af det, der kommer til at bære frugt.