Ligakrigerne: Brian Jensens konkurrent droppede fælt

Ligakrigerne kigger hver mandag tilbage på ugen der gik i de engelske divisioner. Her får du opsamlinger på samtlige kampe i The Championship, League One og League Two, mens du selvfølgelig også får links til alle de bedste videohøjdepunkter i divisionerne.

Der har i denne uge været landskampspause i The Championship, og derfor er der ingen opsamling fra denne række i denne uge.

League One

Scunthorpe fik endelig vendt bøtten efter fire nederlag i træk, da Gillingham blev besejret med 3-0 på mål af Paddy Madden, Neal Bishop og Gary McSheffrey scorede målene. Gillinghams Doug Loft havde fået direkte rødt kort efter en halv times spil for en håbløs tackling midt på banen, og det gjorde alt andet lige Scunthorpes spil nemmere kampen igennem.
Patrick Madden smuttede fint forbi keeperen kort før pausen og gjorde det til 1-0, inden Neal Bishop kunne heade bolden ind efter en hjørnesparkskombination. I anden halvlegs tillægstid lukkede Gary McSheffrey kampen, da også han driblede forbi keeperen på en friløber.

Crewe fik også endelig en sejr, da de slog Coventry med 2-1. Fabian Brandy gjorde det til 1-0 for Crewe efter en lille halv time, da fint løb dybt og afsluttede køligt, George Cooper fordoblede føringen fem minutter senere, da han med et dejligt frisparksmål fra kanten af feltet krøllede kuglen op i hjørnet.

Se George Coopers dejlige frisparksmål efter 0:30 i denne video.

Kort efter pausen kom Coventry dog tilbage i kampen, da Anthony Grant lidt uheldigt headede bolden forbi sin egen keeper. Mere blev der dog ikke scoret, og Crewe kunne derfor fejre sæsonens blot anden sejr.

Bristol City stak igen af i toppen, da Wes Burns mål dybt inde i overtiden sikrede dem en 3-2 sejr over Chesterfield på Ashton Gate. Allerede efter ni minutter havde Chesterfields Ian Ross Evatt skrabet et fladt indlæg forbi sin egen keeper til Bristol-føring. Efter 25 minutter blev Chesterfields brandvarme angriber Eoin Doyle nedlagt i feltet, og så kunne han selv udligne på det efterfølgende straffespark.
Derrick Williams headede dog Bristol City i front igen lige efter pausen, inden hvem andre end Eoin Doyle igen var på pletten efter en times spil, da han skrabede udligningen det sidste stykke ind over stregen.
Indskiftede Wes Burns afgjorde dog sagerne til Bristol Citys fordel med få sekunder tilbage af kampen, da han hårdt sparkede til et fladt indlæg fra højre.

Swindon har ikke i aktion denne weekend, og det betød at Peterborough kunne rykke op på ligaens 2. plads takket være deres 4-1 sejr over Crawley på udebane. Izale McLeod havde ellers kickstartet hjemmeholdet, da han allerede efter to minutter bragte dem i front. Jamie Ashdown i Crawley-måket droppede dog, igen i denne, weekend kort efter, og så kunne Michael Smith sætte udligningen ind. Christian Burgess scorede Peterboroughs mål til 2-1 efter et hjørnespark kort før pausen, inden Jamie Ashdown igen, igen kvajede sig katastrofalt, da han kort efter pausen spillede udeholdets Marcus Maddison helt blank foran kassen. Conor Washington lukkede kampen med sin scoring til 4-1.

Se de store drop af Jamie Ashdown efter 0:15 og 0:38 i denne video.

Sheffield United og Leyton Orient leverede også drama for alle pengene, da de spillede 2-2 i en højdramatisk affære, der bød på hele tre mål i anden halvlegs tillægstid.
Jay Simpson havde bragt Leyton Orient efter 38 minutter, inden hans holdkammerat Jobi McAnuff blev sendt tidligt i bad med et kvarter tilbage af kampen. Det udnyttede Sheffield Uniteds Patrick McCarthy og Mark McNulty, da de bragte hjemmeholdet fra 0-1 til 2-1 indenfor bare ét minut efter de 90 minutter var spillet. Romain Vincelot fik dog udlignet hele ni minutter inde i overtiden, så kampen endte 2-2.

Colchester United kom fra baghjul og slog Fleetwood med 2-1 efter at have været bagud. Liam McAlinden havde bragt Fleetwood foran efter 18 minutter, da han fik en lang bold, som han let kunne vippe over den fremstormende keeper. Gavin Masey fik dog udlignet, da han med en flot flugter i medløb lagde udligningen ind med fem minutter til pause.

Se Gavin Maseys fine flugter efter 0:28 i denne video.

Samme Gavin Masey toppede dog den fine flugter med et endnu smukkere mål, da han med et kvarter tilbage modtog en bold på kanten af feltet og lagde den helt over i det lange hjørne uden chance for Chris Maxwell i Fleetwood-kassen.

Se Gavin Maseys smukke mål efter 0:43 i denne video.

Oldham Athletic slog Walsall med samme cifre, da Conor Wilkinson og Mike Jones stod for Oldhams mål, mens Jordan Cook havde åbnet scoringen for Walsall.

Port Vale fik også en solid sejr, da Yeovil blev slået med hele 4-1. Tom Pope lavede Port Vales to første mål, inden Chris Lines og Colin Daniel også tog del i festen. Aaron Martin scorede udeholdets mål.

Ugens bedste:
Crewes George Cooper vinder denne ugens bedste, da hans skønne frisparksmål i kampen mod Coventry var med til at sikre Crewe Alexandra livsvigtige point i bunden af tabellen.

Ugens værste:
Jamie Ashdown spillede en katastrofal kamp i Crawley-målet og var i høj grad en medvirkende faktor til, at Peterborough kunne vinde med komfortable 4-1. Vi har derfor lov at håbe på, at dette giver en lille åbning for, at Brian Jensen kan spille sig tilbage i kassen hos Crawley med Ashdowns svingende præstationer.

Den opdaterede stilling i League One.

League Two

I denne uge kom der nyt tophold i League Two, da Bury tabte til Wimbledon. Nederlaget udnyttede Wycombe til fulde, da de med deres 3-1 sejr over Morecambe er nyt tophold i rækken. Wycombes Sam Wood åbnede scoringen mod Morecambe med en perle, da han efter ti minutter modtog en høj bold på midten af banen, tæmmede den og bragede halvflugteren i mål fra omkring 40 meter. Smukt, smukt mål af Wood.

Se Sam Woods vilde mål efter 0:05 i denne video.

Paul Hayes fulgte op på et hjørnespark fem minutter senere, og så var Wycombe i front med 2-0. Kort før pausen reducerede Andrew Fleming dog for Morecambe med et fint hovedstød. Morecambes Jamie Devitt gjorde det ikke nemmere for sine holdkammerater, da han fem minutter efter pausen modtog et direkte rødt kort, da han hoppede i totterne på en Wycombe-spiller. Efter 72 minutter lavede Wycombes Joe Jacobson kampens andet verdensklassemål, da han med et drøn af et frispark dunkede kuglen direkte op i hjørnet langt ude fra.

Se Joe Jacobsons smukke frisparksmål efter 0:48 i denne video.

Wimbledon slog topholdet Bury med 3-2, da kæmpestore Adebayo Akinfenwa var igen på pletten og bragte Wimbledon i front efter 26 minutter, mens han 11 minutter senere brugte hovedet til at bringe Wimbledon på 2-0.
Danny Mayor bragte dog Bury tilbage i kampen kort efter pausen, da han med et par korte træk og ef fint skud fra kanten af feltet fik reduceret til 2-1 for Bury.
Den stilling holdt dog kun få minutter, inden Matt Tubbs bragte Wimbledon på 3-1, da han sparkede et fladt hjørnespark i kassen. Ryan Lowe fik lov at pynte på resultatet, da han med et kvarter tilbage satte et straffespark ind til slutresultatet 3-2.
Det resultat betød, at Burton kunne smutte op på ligaens 2. plads, efter holdet havde tabt fem af de seneste seks kampe i alle turneringer.

I weekenden vandt Burton nemlig 2-1 på udebane over Northampton. Jacob Blyth havde tørt sparket Burton i front kort før pausen, inden Northamptons Ryan Creswell behandlede en returbold på fineste vis efter 80 minutter, da han sparkede udligningen ind. Det uafgjorte resultat holdt dog kun fem minutter før Burtons Alex MacDonald tog sagen i egen hånd og dundrede 2-1 scoringen op i hjørnet direkte på frispark fra omkring 30 meter.

Se Alex MacDonald vise, hvordan et frispark skal sparkes efter 0:42 i denne video.

Oxford United fik en ordentlig øretæve, da de var på besøg hos Cambridge United, der vandt med hele 5-1. Danny Hylton havde bragt Oxford foran efter 9 minutter, men dejlig boldbehandling af Kwesi Appiah efter 41 minutter fik udlignet tingene for Cambridge.

Se Kwesi Appiah behandle bolden på fornem manér efter 0:15 i denne video.

Appiah gjorde det også til 2-1 for Cambridge inden pausen, før Ryan Donaldson gjorde det til 3-1 kort efter pausen på allestedsværende Appiahs oplæg. Tom Elliott headede bolden i kassen til 4-1 efter en time, inden Robbie Simpson med et minut tilbage af kampen flugtede et hjørnespark i kassen fra nært hold.

Dagenham & Redbridge vandt med 2-1 på udebane over Accrington Stanley, da Adeoye Yusuffs to mål i anden halvleg var nok, efter Sam Maguire havde bragt Accrington i front i første halvleg.

Carlisle kæmper stadig med at komme fri af bundstriden, men med en 3-0 sejr over Stevenage denne weekend hentede klubben sin tredje sejr i de seneste fire kampe. Brad Potts, Steven Riggs og Mark Beck lavede målene.

Hartlepool er også fri fra den nederste plads i tabellen, efter klubben denne weekend slog Exeter med 2-1. Michael Woods havde bragt Hartlepool på 1-0 efter 49 minutter, da han udnyttede fint opspil af udeholdet. Charlie Wyke fordoblede føringen efter lidt over en time, da han udnyttede passivt forsvarsspil i Exeter-forsvaret, inden Christian Ribeiro kunne reducere for hjemmeholdet, da han ti minutter før tid sparkede en returbold i kassen.

Tranmere Rovers er i stedet nyt bundhold, efter de tabte 1-0 på hjemmebane til Plymouth, da Reuben Reid headede kampens eneste mål fint ind efter en lille halv times spil.

Southend tabte med 2-0 på udebane til Luton, der havde Alex Lawless og Mark Cullen som målscorere i første halvleg. Mads Ibenfeldt var ikke i Southends trup.

Newport County slog York med 3-1 på hjemmebane, selvom udeholdet havde bragt sig i front allerede efter syv minutter, da Diego de Girolamo havde udnyttet et hurtigt taget frispark. Da York gav bolden op efter pausen driblede Russell Penn mod Newports mål i omkring ti meter, før han mistede bolden og herefter kastede sig hovedløst ned i en tofodstackling, der korrekt fik smidt ham ud.
Allerede fem minutter efter fik Newport udlignet, da Andrew Hughes kom i gennem i højre side og satte bolden ind. Efter lidt over en times spil gjorde Marvin McCoy det ikke bedre for York, da han med en alt for kort tilbageaflevering spillede Chris Zebroski helt blankt, så han nemt kunne score. Darren Jones lukkede kampen, da han med et fænomenalt drøn bankede bolden i mål til 3-1 efter 72 minutters spil.

Se Marvin McCoys elendige forsvarsspil efter 0:37 i denne video, inden du kan se Darren Jones’ drøn efter 0:50.

Shrewsbury Town vandt med samme cifre, da Cheltenham blev besejret. James Collins, Andy Mangan og Nathaniel Knight-Percival scorede målene for Shrewsbury, efter Byron Harrison havde bragt Cheltenham i front kort efter pausen.

Portsmouth havde samlet mere end 15.000 tilskuere til fodbold på Fratton Park, da de spillede rundens eneste uafgjorte kamp 1-1 mod Mansfield. Simon Heslop havde bragt Mansfield i front kort efter pausen med et fladt skud, inden Paul Robinson satte sidste fod på et indlæg og kunne score udligningen efter 70 minutter.

Wycombe strøg ikke bare til tops, de leverede et par herlige mål undervejs, da de slog Morecambe med 3-1. Skønt med smukt fodboldspil på vej mod toppen, og det fortjener en kåring som denne uges bedste.

York Citys Marvin McCoy gjorde sig selv godt og grundigt til grin, da han lavede en tilbageaflevering fuldstændig uden modtager i kampen mod Newport. Tilbage på træningsbanen Mr. McCoy.