Ligakrigere: Vigen og Vetokele med lækre kasser

Ligakrigerne giver dig samler hver uge op på de engelske divisioner og giver dig de fedeste højdepunkter.

The Championship

Igen i denne uge fik vi en danskerscoring i The Championship, hvis du vil finde ud af, hvem der leverede den, kan du læse med herunder.

Derby County er igen tilbage i toppen af The Championship, da det i denne weekend blev til en stensikker 5-0 sejr over Wolverhampton. Allerede efter et kvarter bragte Ryan Shotton Derby i front med sit første mål for Derby, da han stangede en frisparksbold i nettet, inden Jeff Hendrick bragede bolden i kassen fra 25 meter på et fint langskud.

Se Jeff Hendricks dejlige langskudsmål efter 0:30 i denne video.

Endnu bedre blev det for Derby kort før pausen, da Johnny Russell tæmmede en returbold på kanten af feltet og nemt kunne lægge bolden ind til 3-0. Kort efter pausen spillede stortalentet Will Hughes Jeff Hendrick helt fri midt for mål, og så var det en formsag at gøre det til 4-0, inden Johnny Russell sparkede et fladt indlæg fra venstre ind til 5-0 efter en times spil.

Både Middlesbrough og Bournemouth kunne sparke Derby ned fra duksepladsen, men da de spillede 0-0, blev Derby siddende på den øverste placering.

0-0 blev det også mellem Sheffield Wednesday og Rotherham United, mens også Birmingham og Cardiff spillede uafgjort på trods af, at Birminghams Wes Thomas modtog det røde kort til sidst i kampen. Cardiff har derfor stadig endnu ikke vundet på udebane i denne sæson.

I stor kontrast til de kedelige 0-0 kampe stod Nottingham Forests sene sejr over Norwich hjemme på City Ground. Allerede efter et kvarter havde Jonathan Howson bragt udeholdet, Norwich, i front, da han med en god afslutning gjorde det til 1-0 efter et fint angreb.
Den stilling holdt helt frem til fem minutter før tid, hvor Britt Assombalonga med en afslutning tæt under mål kunne gøre det til 1-1, inden Michail Antonio dybt inde i dommerens tillægstid kunne gøre det til 2-1 for Forest til stor jubel for hjemmepublikummet. Sejren var Forest’ første i ti kampe.

Brentford fortsætter med at holde fast i deres topplacering, og denne weekend blev Millwall besejret med 3-2 på udebane. Kort før pausen blev Brentfords Andre Gray spillet dybt og med en sikker afslutning gennem benene på David Forde, gjorde han det til 1-0. Ti minutter efter pausen var Gray igen på pletten, da han endnu engang udnyttede en friløber.
Blot ti minutter senere reducerede Danny Shittu i en situation, hvor David Button i Brentford-målet ikke så alt for godt ud, da han ikke kunne nå op til en hovedstødsbold. Bare ét minut senere udlignede Millwall, da Alan Dunne sparkede kuglen fladt ind fra kanten af feltet. Danny Shittu skulle dog vise sig at få en uheldig hovedrolle for hjemmeholdet, da han noget uheldigt sparkede et fladt indlæg i sin egen kasse til 3-2 efter 66 minutter.

Se Danny Shittus uheldige selvmål til 3-2 efter 0:59 i denne video.

Rundens eneste udesejr kom i Reading, hvor Igor Vetokeles smukke hovedstødsmål efter 39 minutter var nok til at sikre Charlton en 1-0 sejr. Det var unge Vetokeles 8. mål for Charlton i denne sæson.

Se Vetokeles fabelagtige hovedstød efter 0:26 i denne video.

Fulham gav i modsætning til Reading deres hjemmepublikum valuta for alle pengene, da de slog Huddersfield 3-1. Efter 20 minutter blev Hugo Rodallega spillet fri i feltet, og så var det ingen udfordring at gøre det til 1-0 for hjemmeholdet.
Med et kvarter tilbage af kampen fik udeholdets Joel Lynch lov at udligne, da han kom højest på en frisparksbold og headede kuglen i kassen. Den stilling holdt dog blot to minutter før, Lasse Vigen modtog bolden på kanten af feltet. Spillede en lynhurtig 1-2 med Hugo Rodallega, før han lavede en drønlækker tunnel og smart vippede kuglen over en fremstormende Alex Smithies. En klar kandidat til rundens mål i The Championship.

Se Lasse Vigens smukke kasse efter 0:46 i denne video.

Endnu pænere blev det næsten syv minutter senere, da dyrtindkøbte Ross McCormack næsten betalte alle 100 millioner kroner tilbage, da han dunkede bolden helt op i hjørnet fra næsten 30 meters afstand.

Se Ross McCormack fortsætte Fulham-festen efter 0:59 i denne video.

Også Leeds fik, tro det eller ej, også en sejr i denne weekend, da fortabte Blackpool fik smæk med de samme cifre. Allerede efter ni minutter smækkede Liam Cooper Leeds i front med en herlig halvflugter fra kanten af feltet.

Se Liam Coopers fine halvflugter efter 0:20 i denne video.

20 minutter senere prikkede Souleymane Doukara bolden det sidste stykke ind efter et kontrastød, inden Mirko Antenucci ti minutter senere gjorde det til 3-0, da hans flugter fra kanten af feltet ramte et par stykker og snød Joe Lewis i Blackpool-målet.
Problembarnet Nile Ranger reducerede med sit 2. sæsonmål til slutresultatet 3-1 et kvarter før tid. Sejren var den nye Leeds manager, Neil Redfearns, første. Casper Sloth var ikke i Leeds-truppen.

Ipswich slog Watford på et sent mål af Tommy Smith, da han meget tilfældigt fik lov til at banke en bold i kassen fra sin position midt i feltet.

Bolton havde fredag besøg af Wigan hjemme på Reebok Stadium, og den duel vandt hjemmeholdet. Hjemmeholdets Max Clayton udnyttede en fin frispilning af Chung Yong Lee til at gøre det til 1-0 fem minutter efter pausen, inden Craig Davies bare fem minutter efter fik lov at komme alt for nemt op til et indlæg fra højre side og heade Bolton i front med 2-0. Chung Yong Lee gjorde det yderligere fem minutter senere til 3-0 på straffespark, inden Callum McManaman med en fremragende, kontrolleret flugter til sidst fik lov at reducerede for Wigan. William Kvist fik de sidste 20 minutter på banen for Wigan.

Se McManamans skønne reduceringsmål efter 0:53 i denne video.

Afslutningsvis delte Brighton & Hove Albion og Blackburn også pointene mellem sig, da de to hold spillede 1-1. En dårligt sparket hjørnesparksbold endte lidt tilfældigt hos Brightons Gary Gardner, der kort før pausen kunne gøre det til 1-0. Kort efter pausen udlignede Blackburns Rudy Gestede dog, da hans hovedstød fra kanten af feltet strøg helt op i krogen. Casper Ankergren tilbragte hele kampen på bænken for Brighton.

Se Gestedes sublime hovedstød efter 0:36 i denne video.

Ugens bedste: Lasse Vigen for pokker. Sikke da en teknik og hvilket overblik. Det mål tåler mange, mange gentagelser. Den unge dansker har nu lavet tre mål for Fulham i denne sæson, og en landsholdsplads er vel efterhånden ikke for meget at forlange, når der stadig er plads til William Kvist, der langt fra spiller fast hver gang hos bundholdet Wigan.

Ugens værste: Det var glimrende, at kæmpestore Danny Shittu scorede sit andet mål i denne sæson for Millwall i denne weekend, men det er simpelthen for klodset at bringe sit eget hold bagud blot fem minutter efter, at holdet har hentet en tomålsføring. Shittu burde være mere rutineret end det, selvom det var en svær bold at cleare.

Se hele stillingen i The Championship her.

Der var i denne weekend ingen kampe i hverken League One eller League Two grundet FA Cup.