Superligaen på spidsen: En englænder, der aldrig går på kompromis
Foto: Ernst van Norde/Polfoto
Generelle

Superligaen på spidsen: En englænder, der aldrig går på kompromis

Spørgsmålet er nok mest, om Colin Todd er færdig nu eller til sommer.

Ifølge Canal 9 er det et spørgsmål om tid, før Randers-træner Colin Todd er færdig som træner i den kronjyske klub, der sandt for dyden har været nok igennem de seneste måneder.

Først var der snak om et klubsalg. Så sagde sportsdirektøren op, og det samme gjorde den administrerende direktør kort efter. Så blev der fundet ny administrerende direktør i Michael Gravgaard og ny sportschef i Ole Nielsen - det kort efter, at klubsalget i vasken. Colin Todd skulle opereres i januar, og så fulgte sagen om Christian Keller og Jonas Borring, der endte med, at Borring fik ophævet sin aftale - i øvrigt efter lige at have forlænget. Så tog Todd bladet fra munden og nægter nu at bruge Christian Keller igen. Og nu kan Todd altså være på vej mod en fyreseddel.
 
Michael Gravgaard sagde i tv, at han er en smule overrasket over, at Todd afskriver en spiller i truppen. Ikke af sportslige grunde, men af andre grunde. Og det skaber ikke overraskende problemer, for mens Colin Todd fremstår som en træner, der ikke finder sig i noget og mange steder hyldes for at stå fast på, at han er blevet forrådt af sin tidligere anfører, løser det heller ikke problemet med Christian Keller. Og det er jo i virkeligheden nøglen i hele sagen - og det, der har bragt det så vidt: At ingen ved, hvad de skal gøre med Christian Keller.

I et interview med TV3 Sport fortæller Todd, at det er hans beslutning, at Keller ikke spiller igen. Han gentager tilmed, at det er hans beslutning, efter han lige har trukket en smule på det. Og det synes jeg er interessant. For spørgsmålet er nu også, om det kun er Todds beslutning. Jeg tror, der er flere i truppen, der ikke har lyst til at spille med Christian Keller, fordi de har været særdeles tætte med Jonas Borring, og jeg tror, de har  gjort opmærksom på det flere gange. Og jeg tror, Colin Todd er helt enig. Men ledelsen holder fast, og Keller kan ikke fyres, fordi han ikke har gjort noget galt i forhold til sin kontrakt.

Angiveligt skulle Colin Todd have talt med store, store bogstaver over for Christian Keller, da han fandt ud af, hvad der var sket. Og stod det til Colin Todd, der er fra den gamle, britiske skole, hvor der er 'no bullshit', er der nok ingen tvivl om, hvad der skulle være sket. Så var Keller fortid i Randers, for det gør man bare ikke.

Men Todd kan ikke fyre Keller, og da ledelsen ikke vil/kan fyre Keller, ender det, som det er endt nu. Med at Colin Todd siger sin mening, som han altid har gjort, og at ledelsen formentlig ender med at sige farvel til Todd, der er ansat på en funktionærkontrakt. Ledelsen vil kalde det samarbejdsvanskeligheder, Todd vil kalde det ærgerligt, og Christian Keller vil fortsat møde op til træning. 

At de har haft andre tanker på trænerposten i Randers, er jeg nu ikke i tvivl om. Det er naturligt nok med et nyt sportsligt setup, og Colin Todd er sidst i 60'erne, og han har været gennem flere operationer de senere år. Randers ønskede ro i dette forår efter et forlist klubsalg, det har de ikke fået, og så kan de lige så godt skifte træneren ud også.

Men selv når en ny træner er indsat, er der ingen garanti for noget som helst. For Christian Keller er stadig i truppen, og selv om en ny træner siger god for at bruge Keller, er der stadig 10 holdkammerater, der skal gå på banen med den tidligere anfører. Og så kan ledelsen tale med nok så store bogstaver, hvis ingen føler, de vil give sig 100 procent for ham, der render inde ved siden af på banen.

I februar talte jeg med sportschef Ole Nielsen, der dengang anede uro i truppen grundet hele snakken om salg af klubben. Derfor købte Randers ikke ind i januar:

- Jeg kunne fra dag 1 mærke, at det var noget, der havde fyldt i en længere periode, og at det var noget, der skulle lægges låg på. Vi havde et møde med spillertruppen, hvor vi forklarede situationen og talte om, at der nu skal kigges frem, og det var vi alle enige om. Og så handlede det om ro. Det er klart, at der også var noget uro og noget usikkerhed iblandt spillerne. Nu ved de, hvem der er i ledelsen, og så er fokus igen på Superligaen, sagde han.

Den ro fandt Randers aldrig i foråret, og derfor vil ledelsen ganske sikkert forsøge at spille kortene på en anden måde nu.

Omkring Colin Todd, der én gang tidligere har forladt Randers FC før tid, kommer man til at se tilbage på en træner, der har skabt et soleklart koncept i en klub, han for alvor har stabiliseret omkring midten af dansk fodbold. En klub, der har levet højt på sammenhold, fællesskab og hårdt arbejde. Hvor træneren har givet frihed under ansvar, og hvor de, der er trådt ved siden af, også har fået det at vide. Og hvor kun én lader til at have trådt så meget ved siden af, at han er færdig under den engelske manager, og det er altså Christian Keller.