Superligaen på spidsen: ...og så er det helt afgjort på banen
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Generelle

Superligaen på spidsen: ...og så er det helt afgjort på banen

Alt omkring Alka Superligaen har leveret dramatiske de sidste par uger, men på banen er det 12 kampe før tid afgjort, hvem der skal have guld, og hvem der skal rykke ud.

Jeg var ikke fortaler for den nye struktur i Superligaen, og jeg bliver det heller ikke, men noget skal der alligevel ske i Alka Superligaen, for her med lidt over en tredjedel igen af sæsonen er guldet og nedrykningen afgjort.

Forståeligt nok har det ikke fyldt meget i medierne den seneste uges tid, fordi Brøndby først trak overskrifterne med Jan Bech Andersens eskapader på et onlineforum og Thomas Franks opsigelse, inden Randers FC overtog Fodbolddanmarks interesse fra Brøndby med sagen om Jonas Borring og Christian Keller. Og de to sager er tvivlsomt færdige med at blive beskrevet i medierne.

Men hvis vi vender blikket mod spillet på banen, er det som tidligere nævnt allerede afgjort, hvem der skal have guld, og hvem der rykker ud. Efter 21 af 33 kampe. 

Med nederlaget på 0-3 ude mod FC Midtjylland har Hobro, der står noteret for 10 point, nu 11 point op til Esbjerg, der er over stregen. Det er for meget. Det svarer til, at Hobro i de sidste 12 kampe skal have fire sejre mere end Esbjerg - eller flere point, end klubben har hentet i de første 21 kampe. Det sker ikke.

Bedre blev det ikke af, at Ove Pedersens tropper i forrige weekend tabte med 0-6 til Viborg FF, og før kampen mod FC Midtjylland bebydede Ove Pedersen, at det handlede om defensiv stabilitet og så måtte resultat blive, som det nu engang måtte blive. Ikke et gram af ambition i forhold til at såre et i forvejen såret dyr FC Midtjylland , der havde efterladt et blodspor bag sig.

Hobro rykker ud, og FC København bliver mestre.

I den anden ende af tabellen har FC København udspillet de andre tophold. Klubben, der har den bredeste trup af alle i Superligaen, har også det højeste bundniveau, og mod AaB i søndags udstillede Ståle Solbakkens mandskab de kvaler defensivt, som AaB-truppen har. AaB, som mange - inklusiv undertegnede - troede på, havde en chance for at snyde FCK. AaB tabte til et bedre hold - uagtet, at den nordjyske klub har Superligaens bedste offensiv, skabte chancer og kunne true FCK.

Ni point er der nu ned til SønderjyskE og 10 til et felt af FC Midtjylland, AaB og Brøndby IF. Mesterskabet er afgjort. Der er selvfølgelig stadig masser at spille for, men det er 2.-11.pladsen, der lige nu spilles om, for FC Midtjylland har ingenlunde vist den stabilitet, der skal til lave et vildt raid til sidst i sæsonen, og Brøndbys trup er ikke god nok.

Som jeg nævnte indledningsvis er jeg ikke fortaler for den struktur, der rulles over Superligaen fra næste sæson, fordi jeg ikke bryder mig om slutspil og det, at klubberne nu mødes en ekstra gang i det lag, de er i. Men nu må vi se. Det er i hvert fald uomtvisteligt, at der skal ske noget.

Sidste år var Silkeborg død og begravet på nuværende tidspunkt, og FC Midtjylland var godt på vej mod det danske mesterskab, og lidt som sidste år er pladserne 1 og 12 afgjort i denne sæson - nok i endnu højere grad denne sæson.

Der er brug for at genopfinde sig selv i dansk fodbold, så der igen er spænding om det vigtigste: Toppen og bunden i Superligaen. Også selv om medierne er optaget af at skrive om alt det imellem kampene, som Superligaen i særlig grad beriger os med for tiden.