Europa kan ligge for Allan Kuhns fødder
Foto: Petter Arvidson/Polfoto
Generelle

Europa kan ligge for Allan Kuhns fødder

Hvis Allan Kuhn og Malmö FF får succes, kan bornholmeren se frem til et job i større liga i Europa.

Det kom som noget af en overraskelse, at danske Allan Kuhn overtager efter Åge Hareide som cheftræner i Malmö FF.

Medierne har ellers budt godt ind med navne - danske navne i den tid, Malmö har ledt - men ingen har tidligere sat Allan Kuhn i forbindelse med jobbet.

Havde det ikke også været vanvid at sætte Kuhn i spil til jobbet? Jeg mener bare, hvem kunne forudse, at en assistent i en dansk klub kunne lande et job i Skandinaviens flagskib de seneste to år? Ingen.

Det er et stort sats at lade Allan Kuhn overtage, for han kommer ikke med et stort cv som cheftræner. Ja, faktisk har han 'kun' haft jobbet i FC Midtjylland, der sluttede efter halvanden års samarbejde, hvor Kuhns FCM havde gjort det ganske hæderligt. Det er snart fem år siden. Og så havde han en kortere periode som midlertidig træner for AaB - det var inden jobbet i FCM. Og nå ja, så havde han da en lang periode som assistent i AaB.

Men ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, er det en gigantisk mulighed for den 47-årige bornholmer. En, han ikke kunne sige nej til. Tænk over det: Vi snakker om en mand, der i meget, meget kort tid har været cheftræner i sin karriere. Nu er han chefen - bossen - for en klub, der i de sidste to år har været i Champions League-gruppespillet og i både 2013 og 2014 blev svensk mester. Jo jo, de sluttede i sidste sæson 'blot' som nummer fem, men nu ligger titler i klubbens DNA, og der er flere om hjørnet, hvis Kuhn får det til at køre.

Om Allan Kuhn var første-, tredje- eller sidstvalget er fuldstændigt irrelevant, for træner i Malmö FF er han nu. Og gør han det godt i jobbet, kan Allan Kuhn meget vel tage skridtet videre til en af de større ligaer i Europa. Historien de senere par år siger, at de trænere, der gør det godt i de store klubber i Skandinavien, får chancen i en større liga. Nu er Allan Kuhn blevet træner for Skandinaviens bedste klub de seneste par år.

Åge Hareide overtog det danske landstrænerjob, da han valgte at stoppe i Malmö FF 31. december 2015, og hvem husker ikke Kasper Hjulmands skifte til Mainz efter FC Nordsjællands noget overraskende mesterskab for fire sæsoner siden.

Dansk fodbold har sandt for dyden ikke haft mange cheftrænere uden for landets grænser med succes de senere år. Nu får Allan Kuhn muligheden for at gå forrest og tage et skridt, som få danskere har taget de senere år.

Igen: Den var der ikke mange, der havde set komme. Jeg havde i hvert fald ikke.