Solbakkens hovedpine: FCK-angrebet under ombygning
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Generelle

Solbakkens hovedpine: FCK-angrebet under ombygning

Andreas Cornelius' farvel tvinger Ståle Solbakken til overvejelser omkring det offensive spil. Hvem skal nordmanden nu sætte sin lid til?

Det var mere end blot én god spiller, der forlod manager Ståle Solbakkens tanker i den kommende tid, da Andreas Cornelius mandag blev frarøvet det næste halve år som fodboldspiller i en tackling af Dennis Flinta i Silkeborg.

FC København mister også en spiller, der er sit holds ubestridte profil, og selvom han er under massivt pres for at levere, som han gjorde i jubelsæsonen i 2012/13, så er han manden, som det offensive spil er tilrettelagt til at servicere, og det er han klar over. Svenske Ludwig Augustinsson har allerede fundet ind i et godt samarbejde med Cornelius, hvilket blev eksemplificeret midt i marts, da venstrebacken svingede en god bold ind i pandebrasken på Andreas Cornelius, der bankede bolden i jorden og ind i netmaskerne.

Cornelius' skade efterlader Solbakken med en række alternativer, men sikkert og ganske vist er det, at Nicolai Jørgensen nu kan se frem til den sidste del af sæsonen, hvor han så sikkert som amen i kirken vil være at se som frontangriber. Den store 10'er har også styrker i hovedspillet, men han er stadig langt fra at være en Andreas Cornelius, og så er spørgsmålet, om han i virkeligheden egner sig bedre som netop én 10'er med tilladelse til at vandre mere, end han gør for tiden, når han er klar.

Steve De Ridder og Björn Sigurdarson er to spillere, der nu skal steppe op. Belgieren har haft en miserabel første tid i FC København, hvis du målet på antallet af scoringer. Målet mod Silkeborg var det første i Superliga-regi, og dertil kommer blot én scoring i pokalturneringen. Men De Ridder kommer med opportunisme og gejst, og jeg tror stadig på, at han kan blive en art arvtager for Igor Vetokele, der var FCK-topscorer i sidste sæson med 13 kasser. Björn Sigurdarson har lidt længere line at løbe på. Islændingen har været ramt af efterveer fra en skade, som han pådrog sig i Molde, og derfor står han blot noteret for 177 minutters spil i FCK indtil videre. Klubben har en frikøbsklausul på ham, når vi rammer sommeren, og det leder os hen til det virkelige dilemma, som Solbakken i disse dage velsagtens har taget hul på.

Denne sæson ender uden mesterskab, og derfor er det altafgørende, at FC København får en optimal start på næste sæson, og hvis der er brug for skræmmebilleder, kræver det ikke mere, end at de skruer tiden nogle måneder tilbage. Efter fem Superliga-runder var FC Midtjylland foran med syv point, og siden har herningenserne blot udbygget den føring, og derfor er det essentielt for Ståle Solbakken, at han kan sende angribere i aktion, som han ved kan score de afgørende mål. Bashkim Kadrii og Andreas Cornelius er på det tidspunkt stadig måneder fra comeback. Indtrykket af De Ridder og Sigurdarson er godt, men i øjeblikket ligner de ikke to matchvindere, der kan afgøre kampene til FC Københavns fordele. De har simpelthen ikke vist prøver på det endnu.

Dertil kommer, at Marvin Pourié til sommer har færdiggjort sit arbejde i SønderjyskE, og derfor vender snuden mod København igen. Tyskeren står ligesom De Ridder og Sigurdarson også blot noteret for ét  Superliga-mål for FC København, så der venter Solbakken en ordentlig overvejelse, når han til sommer med input fra Johan Lange skal tage stilling til angribersituationen. Nicklas Bendtners navn lurer i Parkens kroge, men er han på vej til FC København til sommer? Det er op til Ståle Solbakken. Det er nordmanden, der bestemmer.