Blog: Trænerne på Twitter
Foto: Polfoto
Generelle

Blog: Trænerne på Twitter

Få toptrænere er på Twitter, hvor der ligger et stort potentiale og venter. Denne blog tager et nærmere kig på to tilfælde af trænere, der har sat dagsordenen på Twitter.

Massimiliano Allegri må have jublet indvendigt, da han efter Champions League-kampen mod Olympiakos i starten af november kom ned i omklædningsrummet efter at have stået til rådighed for pressen.

Han fiskede sin telefon frem og fandt Twitter-app’en, fordi han havde et budskab, han gerne ville dele med sine følgere på det sociale medie.

Efter en træg start på Champions League-gruppespillet med en sejr og to nederlag efter tre kampe havde Juventus netop besejret Olympiakos med 3-2 hjemme på Juventus Stadium, og det ville han gerne fortælle sine følgere om gennem sin egen personlige Twitter-profil.

Og det var et sandt drama, der netop havde udspillet sig på græstæppet i Torino. Efter at være kommet bagud 1-2 skød et selvmål og en Paul Pogba-scoring dog sejren tilbage til Juventus, og efter de 90 minutter kunne Allegri juble over en sejr, og det var givetvis forløsningen og det pres, som før kampen hvilede på ham selv, der farede gennem hovedet på Allegri, da han tastede sit tweet ind og postede det.

Oversat betyder det, at ”holdet som gruppe vinder og lider sammen med fansene. Nu er alt op til os, og vi kan øjne førstepladsen #pyha”

Specielt hashtagget til sidst - #fiuuu er det, der fik brugere på Twitter til at stoppe op. Det er et italiensk udtryk, der bedst kan sammenlignes med det engelske ’phew’ og ’pyha’ på dansk, og det udtrykte en glæde og lettelse over, at Juventus endelig havde leveret varen.

Reaktionen fra følgerne var entydig. De var vilde med det menneskelige ansigt, som Allegri viste ved at være så jordbunden. Han forsøgte helt åbent at dele glæden med fansene, og på kort tid blev #fiuuu et trending topic på Twitter.

- Jeg var lige blevet færdig med postmatch-interviewene, og jeg følte, at jeg ville dele min glæde med de fans, der ikke var på stadion, har Allegri siden fortalt.

- Jeg skrev det helt instinktivt. Jeg havde stadig lidt plads tilbage, så jeg prøvede at udtrykke den lettelse, som vi havde over at undgå nederlaget – lidt på samme måde, som i de tegneseriebøger, jeg læste, da jeg var barn.

Et andet eksempel kommer fra England, hvor en manager uforvarende eller med fuldt overlæg drillede sin egen klub.

Det var ikke mere end et par uger efter tiltrædelsen som Southampton-manager, og Ronald Koeman ville før træningen i den sydengelske klub bare lige glæde følgerne med et blik ind bag kulisserne hos Premier League-mandskabet.

Den greb Twitter-brugerne med det samme, da der på billedet ikke var nogle Southampton-spillere at se, selvom Koeman skrev, at ’han var klar til træning.’

På det tidspunkt var Southampton nemlig i gang med et større udsalg. Rickie Lambert, Calum Chambers, Dejan Lovren og Adam Lallana var allerede skiftet eller godt på vej til det, og det fik Twitter til at eksplodere med komiske tolkninger af det spillerløse billede.

De fleste mente, at Koeman havde afleveret en presbold til den sportslige ledelse i Southampton, og kort efter skete der da også noget. Graziano Pelle, Fraser Forster, Shane Long og Sadio Mané dukkede alle op, inden transfervinduet smækkede i, og så blev manager Koeman glad, hvis han da ikke var det i forvejen.

Fælles for de episoder er, at trænerne har en enorm mulighed for at skabe fremragende og forunderlige fortællinger på Twitter i samspil med fansene, og det er der ganske få fodboldtrænere på topplan, der har forstået og givet sig i kast med. Der ligger et enormt potentiale og venter. Lars Søndergaard har forsøgt sig herhjemme, men han blev naturligvis hæmmet af disciplinærsagen omkring dommerkommentarerne, der gav ham en karantæne, men før og i mindre grad efter sagen har han været åben med betragtninger fra livet som træner i SønderjyskE.

Man kunne håbe, at flere ville følge i sporet og åbne op for tankerne hos en træner. Mulighederne er der.