Kusk - et navn som vi skal husk'?
Foto: René Schütze/Polfoto
Generelle

Kusk - et navn som vi skal husk'?

Kasper Kusk er tabt for AaB. Kan man tillade sig at være skuffet eller er det bedst for alle parter, at Kusk ikke vender hjem lige nu?

Så blev det officielt.

Kasper Kusk til FC København. 5-årig aftale. Objektivt set en god aftale for en stor dansk Superligaspiller, hvis karriere var gået i stå i Holland. FCK kan matche lønnen fra Holland, han får en pæn sign-on fee, han kommer til en klub, som har midlerne til både at spille med i toppen af dansk fodbold krydret med europæisk deltagelse.

 
Skal vi så ikke have lov til at være skuffede i AaB? Selvfølgelig skal vi det - det gør sgu ondt i AaB-hjertet at se Kusk i en anden trøje. Vi havde sat næsen op efter mere. Vi er også vant til andet i Nordjylland. Mange koryfæer er vendt hjem til AaB, når karrieren trængte til at komme på ret køl; Würtz, Augo, Enevoldsen, Helenius, Gaarde, Risgård osv. 
 
AaB er et sted, man er glad for at være; det er en klub, hvor man finder tryghed. Der er ikke højt til loftet, der er plads til kammeratskabet, og man er først og fremmest et sammenhold. Det sammenhold havde vi selvfølgelig håbet, at Kusk ville være en del af igen. 
 
Hvis man pakker følelserne lidt væk og kigger på det hele mere nøgternt: Kasper Kusk var stjernen på AaBs mandskab. Man vandt både mesterskab og pokal og spillet var noget af det bedste set længe i superligaen. Hvad ville en tilføjelse af Kusk havde givet AaB nu?
 
Der havde først og fremmest været et enormt pres på Kusks skuldre, både på grund af tidligere meritter, men så sandelig også på grund af det økonomiske aspekt. Kusk ville blive den mest løntunge spiller i AaB, samtidig med der ikke ville være midler til at forstærke truppen yderligere i år. Det havde formentlig betydet et farvel til både Helenius og Enevoldsen. Det er meget pres at lægge på skuldrene af en personlighed, som ikke ligefrem lyser op af selvtillid, lederegenskaber mv.
 
Det gør stadigvæk ondt. Vi er vant til at heltene vender hjem, vi er vant til, at AaB er klubben man gerne vil være en del af igen. Kusk var ikke klar nu, og det må vi (desværre) acceptere. Livet går videre, mange nye AaB-talenter står på spring. 
 
Det perfekte scenarie for en AaB-fan: Kusk tager ligaen med storm, spiller et fantastisk halvt år i FCK og bliver solgt for 30-40 millioner kroner. Dette ville medføre, at vi ikke behøver se ham i en anden superligaklub ret længe, AaB ville få en økonomisk gevinst ud af transferen og vi ville igen kunne nyde at se Kusk spille fodbold.
 
Bliver Kusk så et navn, man ikke så gerne vil husk' i Nordjylland? Lige nu er følelserne ude på tøjet; vi er skuffede, vi havde håbet til det sidste, men med tiden vil Kusk altid være et navn man kan huske i AaB og Nordjylland. Held og lykke (trods alt).