Stemningsrapport: Lyngby - Vendsyssel
Illustration
Generelle

Stemningsrapport: Lyngby - Vendsyssel

”Hvorfor helvede kan de aldrig holde det skide nul. Nu har vi spillet sådan en god kamp, og så skal de kraftedeme lige lukke et mål ind til sidst. Hvad fanden er meningen. ”

Benene syder til, og trætte som bare pokker stiger vi af cyklerne efter 14 kilometer i strid modvind. Vi er taget til topopgør i NordicBet Ligaen, hvor den nordsjællandske talentfabrik Lyngby BK byder dansk fodbolds ny-udnævnte plejehjem1, Vendsyssel FF, op til dans. Selve kampen er vi spændte på, men det er egentlig ikke derfor vi er her. Vi er her for stemningen, stadionpølsen og de gamle fodbold-anekdoter, som på en eller anden måde altid bare er det sjovere at snakke om på stadion. 

Dagens kamp - optakt:

Knap er vi stået af cyklerne før vi spotter den gamle landsholdsback og nuværende fodboldagent Nicklas Jensen. Lettere starstruck bevæger vi os mod indgangen, og inden vi overhovedet når at diskutere hvilke talenter Hr. Jensen er ude for at scoute, rammer vi endnu en kæmpe profil i form af DBU’s tidligere generalsekretær, Jim Stjerne Hansen. Så er scenen ligesom sat til dagens kamp.

Traditionen tro går turen direkte mod pølseboden inden kampstart. Stadionpølsen er tidligere kåret til Superligaens bedste, så forventningerne er på forhånd i top. Der er hurtig ekspedition, og prisen er overkommelig – 65 kroner for en dejlig stor grillpølse, to brød og en cola. Vi savner dog et navn (Vikingepøllen?), og det viser sig samtidig, at hverken brød eller pølse kommer direkte fra grillen, og derfor er en kende kolde – det trækker ned. Der er i hvert fald et stykke op til Danmarks uofficielle bedste stadionpølse, Super Hvepsebørgen på Brønshøj stadion.

Dagens kamp – kampen:

Gæsterne fra Vendsyssel stiller til start med flere deciderede superliga-legender, hvor forventningerne specielt er store til den svenske Ronaldinho2, Ken Daisy Fagerberg, krøltoppen Hjalte Bo Nørregaard, altid anonyme Chris Sørensen, Jesper Smørhår Christiansen samt evigt udlejede3 Morten Bertolt. Det er altså lidt af nogle profiler Ove C. har samlet i Nordjylland, hvor truppen samlet har 26 landskampe, over 100 europæiske kampe, og ikke mindre end ni danske mesterskaber på CV'et – den erfaring er det ikke mange førstedivisionstrupper der kan mønstre! Hos Lyngby er både Uffe Bech og Youssuf Poulsen blevet afskippet inden for det seneste halvandet år, så vi må nøjes med den danske Neymar i form af David Boysen, ligesom også Patrick Mortensen og evighedstalentet Jeppe Brandrup4 er spillere, vi har glædet os til at se i kamp. 

Dagens første højdepunkt viser sig imidlertid at skulle findes uden for banen. En enkelt tilskuer er troppet op til dagens kamp iført træningsdragt og tifo med et utvetydigt politisk budskab: ”Michael Laudrup som Statsminister”. En kæmpe profil, men vi undrer os stadig noget over valget af platform for det ellers glimrende budskab.

Inde på banen bringer Lyndby sig tidligt foran ved Patrick Mortensen efter fornemt kombinationsspil og glimrende oplæg af af Lasse Fosgaard i højresiden. Vores fokus er dog et helt andet sted – vi har nemlig spottet den færøske EM-helt Christian Holst, der i dagens anledning er troppet op på stadion med sønnike. Lidt af et spring fra EM-kval og ekstase på Karaiskakis Stadion fredag, til divisionshygge i Lyngby om søndagen. Af andre store profiler på stadion kan nævnes TV 2-korrespondent og News-vært Peter Lautrup-Larsen, kommentator og fodboldekspert Poul Hansen, og ikke mindst den tidligere storspiller Allan Michaelsen, der udover at have været ungdomslandsholdstræner også er far til tidligere landsholds- og Panathinaikos-profil Jan Michaelsen.

Tilbage på banen står der Lyngby på det meste. Flotte kombinationer, og midt i 2. halveg bringer Lyngbys Jesper Christjansen hjemmeholdet på 2-0 på lidt af et langskudsdrøn. Vi bider dog primært mærke i Jesper Christjansens frisure – kæmpe Simon Kjær wannabe.

Stemningen på stadion er overraskende god. 2168 tilskuere er mødt op, hvilket er sæsonrekord på Lyngby Stadion. Det overrasker os, hvor få der er iført en kongeblå trøje, men i det mindste kan de larme. Fejringen af målene nærmer sig øst-europæiske standarder med både romerlys og sange til Jeppe Brandrup – flot arbejde af hjemmeholdets fanklub!

Dybt inde i kampens overtid får Ken Daisy Fagerberg reduceret, og her kommer kampens indledende citat i spil. Ikke overraskende var hjemmeholdets tilskuere langt fra tilfredse med den for kampen ret ligegyldige reducering, der højst sandsynligvis ikke får betydning for andet end for den svenske Rooneys5 selvtillid. Inden dagens kamp havde han ikke scoret ét eneste mål i de 12 foregående runder, hvilket selv for kongen af Crazy Daisy må siges at være imponerende! Ikke mange sekunder senere bryder jublen ud - kampen er fløjtet af, og folk trasker hjemad til lyden af Italo Brothers’ superhit Stamp on the ground. Lidt af en afslutning på en gennemført glimrende dag på Lyngby Stadion, der klart kan anbefales et besøg, hvis ellers man finder den rigtige modstander.

Kampens Urmas Roobas6: Casper Højer-Nielsen, søn af den tidligere midtbanegeneral Lars Højer-Nielsen. Casper Højer viste gennem kampen flere gode eksempler på hans gode teknik, hvor han specielt i en enkelt situation i første halveg fuldstændig satte en Vendsyssel-spiller, der vidst nok fortsatte ud på tilskuerpladserne. Dalede lidt i niveau i anden halveg, men potentialet er der. Han bliver næppe den nye Jan Heintze, men mon ikke den står på Superliga-fodbold inden for en sæson eller to for den unge venstreback?

Kampens Look-a-like: Ingen tvivl om, at Jesper Christjansen havde håbet at vinde denne. Han har i sin iver efter at gro den gamle Beckham-frisure bare fuldstændig glemt Vendsyssels Buster Munk. Rygterne siger, at selv Busters forældre har svært ved at kende forskel på deres egen Buster, og landsholdets Michael Krohn-Dehli. Hold da op, for en look-a-like!

Kampens detalje: Dem var der flere af. Jesper Christiansens knock-out af David Boysen og Jeppe Brandrup-sangen er stærke kandidater, men dommerens elegante skvat i første halveg løber alligevel med titlen. Faktisk var det nærmere måden han kom op på igen, der gjorde det helt genialt. Her havde selv Vild Med Dans dommer Jens Werner formentlig været stolt.

Super Hvepsebørge Skalaen: Stadionpølsen må nøjes med tre ud af seks Superhvepsebørger. Det trak meget ned med, at pølsen ikke var varm. Det må kunne gøres bedre, Lyngby!

Hørt på stadion: Humøret var højt på Lyngby Stadion, og midt i anden halveg overhører vi følgende joke: Hvilken nuværende Aston Villa profil har tidligere arbejdet ved kommunen? Svar: Andreas Wei-mann…


[1] Aldersforskellen er til at tage og føle på for søndagens to mandskaber. Vendsyssels start-ellever er i gennemsnit over 29 år, mens det for Lyngbys vedkommende ligger omkring de 25 år. 

[2] Erik Rasmussen: Vi har købt Ronaldinho

[3] Ja ja, vi ved godt, han kun har været udlejet to gange. Ikke desto mindre har han været vidt omkring, og vi synes trods alt ikke, vi kunne tillade os at kalde ham for klubluder.

[4] I vores øjne er Jeppe Brandrup stadig et uforløst talent. Vi mener at manden, der til forveksling ligner Kasper Bøgelund, stadig har landsholdspotentiale. Peter Ankersen – watch out.

[5] Artikel: Den Svenske Rooney vil score i Horsens

[6] Gammel estisk landsholdsspiller, der i superligaen huserede i henholdsvis FCM, Vejle og FCK. Lige så overvurderet Emil Debski viste at være i CM 01/02, omtrent lige så undervurderet var Urmas Rooba i sin tid i FCK.

OBS! Artiklen indeholder enkelte kontroversielle udtalelser. Disse skal ikke ses som Tipsbladets generelle holdning til de enkelte spillere og klubber, men blot som skribenternes uheldige forsøg på morsomme indslag.