Blog: 10 forsigtige transfers
Foto: Polfoto
Generelle

Blog: 10 forsigtige transfers

Ti spillere som vi synes, nogen bør købe i sommerens transfervindue.

OPRINDELIGT BRAGT PÅ DETSMUKKESPIL.DK

FØLG DET SMUKKE SPIL PÅ FACEBOOK OG TWITTER

Vi skal snart til det igen. Transfervinduet. Rygterne ruller derudad, og de første handler er allerede begyndt at tikke ind. Nu venter måneder, hvor Arsenal konstant bliver sat i forbindelse med en defensiv midtbanespiller (uden at købe en). Hvor Chelsea henter teenagere fra alle verdenshjørner og lejer dem ud med dem samme (de er tyvstartet med Nathan). Og hvor Liverpool i stedet for at købe én stjerne, køber fire middelmådige spillere (jeg kigger på dig Charlie Austin). 

Her er ti forsigtige bud på spillere, vi ville købe, hvis vi ejede en fodboldklub med mange penge – og som er realistiske transferemner. 

Vi har bevidst udeladt Paul Pogba, Kevin de Bruyne, Ilkay Gündogan, Alexandre Lacazette, Nabil Fékir, Raheem Sterling, Paulo Dybala og hvem ellers alle snakker om. De er lidt for oplagte.

Johannes Geis – defensiv midtbanespiller – 21 år – Mainz

Det står skrevet i sol, måne og stjerner, at Johannes Geis skifter til Borussia Dortmund. Han har efterhånden vokset sig for god til Mainz, og med den tidligere Mainz-træner Thomas Tuchels ansættelse i Dortmund ligger det lige til højrebenet. Men nogen bør udfordre den tyske storklub.

Geis er en ganske komplet midtbanespiller. Han er aggressiv og beskytter sin bagkæde fint, men hans største forcer er med bolden. Som dybtliggende midtbanespiller fordeler han spillet fortrinligt. Og så sparker han også fantastiske dødbolde. 

Kontraktudløb i 2017. Markedsværdi ifølge transfermarkt: 80 millioner kroner.

Juan Fernando Quintero – offensiv midtbanespiller – 22 år – Porto

Porto-træner Julen Lopetegui har ofte set andre veje end Juan Fernando Quinteros i denne sæson. Derfor er portugiserne formentlig til at være tale med om en transfer, og colombianerens potentiale er til så meget mere, at et sub-tophold i de største ligaer bør tage en chance.

Ung, sydamerikansk playmaker og så giver hans kvaliteter næsten lidt sig selv. Han har fremragende teknik, godt overblik, er svært at pille bolden fra og faktisk også ret stærk.

Quinteros skadeshistorik er ikke god læsning, og det kan skræmme klubber væk, men talentet er ikke til at tage fejl af.

Kontraktudløb i 2017. Markedsværdi ifølge transfermarkt: 88 millioner kroner

Mitchell Weiser – back/kantspiller – 21 år – Bayern München

Mitchell Weiser har gennem hele sæsonen stået i skyggen af Bayern Münchens stjerner, men de seneste par måneder har han brugt skader og Pep Guardiolas rotation til at gøre fornem reklame for sig selv.

Han er hurtig, aggressiv og gennembrudsstærk og kan bruges som en offensiv back eller kantspiller. Og så er han gratis! Hans kontrakt med Bayern München udløber til sommer, og det tyder ikke på, at han får den forlænget.

Kontraktudløb i 2015. Kan hentes på en fri transfer.

Dimitri Payet – offensiv midtbanespiller/kant – 28 år – Marseille

17 oplæg har Dimitri Payet lavet for Marseille i Ligue 1 i denne sæson. I Europas fem største ligaer er det kun overgået af Kevin de Bruyne i Wolfsburg, Lionel Messi i Barcelona og Cesc Fabregas i Chelsea. Det taler næsten for sig selv. 

Han bør være interessant for klubber på niveauet lige over Marseille, men nogle vil måske kigge med skepsis på alderen, der siger 28.

Kontraktudløb i 2017. Markedsværdi ifølge transfermarkt: 105 millioner kroner

Allan – defensiv midtbanespiller – 24 år – Udinese

En muskelhund af en fodboldspiller. Han flyver under radaren i Serie A’s grå midte, men han er en rigtig, rigtig dygtig bolderobrer.

Han kan også sættes til at spurte fra felt til felt, men som hans nummer i Udinese (6) antyder, er han bedst i rollen som boldvindende midtbanespiller – hans 4,7 tacklinger pr. kamp er klart bedst i Serie A.

Med transferudløb om ét år bør han ikke koste alverden.

Kontraktudløb i 2016. Markedsværdi ifølge transfermarkt: 65 millioner kroner

Bernd Leno – målmand – 23 år – Bayer Leverkusen

I 16 Bundesliga-kampe i 2015 har Bayer Leverkusen holdt 10 clean sheets. Dét er blandt andet historien om en af Europas mest spændende målmænd.

Bernd Leno er et af de seneste skud på Tysklands prominente målmandsstamme. Ganske som mange af sine landsmænd på positionen er han reaktionsstærk, god med fødderne og fylder godt i feltet.

Hvis Manchester United sælger David de Gea til Real Madrid, bør Leno være i Louis van Gaals overvejelser.

Kontraktudløb i 2018. Markedsværdi ifølge transfermarkt: 140 millioner kroner

Nicolás Otamendi – central forsvarsspiller – 27 år – Valencia

Nicolás Otamendi har kun spillet ét år i Valencia, og bliver ikke billig at få væk fra Mestalla efter en fremragende sæson, men storklubber på forsvarsjagt bør gøre forsøget.

Argentineren er kompromisløs, bomstærk og kommer i vejen for det meste. En forsvarsspiller med kæmpe F.

Kontraktudløb i 2019. Markedsværdi ifølge transfermarkt: 150 millioner kroner

Yannick Bolasie – kantspiller – 25 år – Crystal Palace

Crystal Palaces 1-3-sejr på Anfield i weekenden vil blive husket for Steven Gerrards afsked. Men kampen var også endnu et bevis på Yannick Bolasies kvaliteter.

Kantspillerens fysisk er enorm, han er driblestærk, pågående og lynende hurtigt. Han har nogle af de spidskompetencer, der kan være sværest at træne sig til. Til gengæld er der plads til forbedringer i hans pasningsspil og defensive positionering.

Kontraktudløb i 2017. Markedsværdi ifølge transfermarkt: 55 millioner kroner

Matias Kranevitter – defensiv midtbanespiller – 21 år – River Plate

Indrømmet, jeg har kun Matias Kranevitter spille én gang. Det var for nyligt i et Superclásico mod Boca Juniors.

Her imponerede han på River Plates defensive midtbane, hvor han hjalp sit forsvar og holdt flow i pasningsspillet med stor ro og modenhed taget hans alder i betragtning. 

Han rygtes på vej til Manchester City og Atlético Madrid. Efter at have set ham spille, forstår jeg hvorfor.

Kontraktudløb i ? Markedsværdi ifølge transfermarkt: 20 millioner kroner

James Milner – allround-midtbanespiller – 29 år – Manchester City

Det må være enhver træners drøm at have en spiller som James Milner i truppen. Du kan sagtens finde spillere, der er hurtigere og bedre teknisk, men få er så hårdtarbejdende, pålidelige og alsidige som ham. 

Han kan bruges overalt på midtbanen, og i denne sæson har Manchester City-manager Manuel Pellegrini endda også smidt ham op i angrebet. 

Og til sommer kan han hentes for nul og niks. Hans kontrakt med Manchester City udløber og står ikke til at blive forlænget.

Kan hentes på en fri transfer 

Man kunne også have nævnt: Nolito (Celta Vigo), Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen), Andre Carillo (Sporting CP), Aleksandar Mitrovic (Anderlecht), Samuel Umtiti (Lyon), Roberto Firmino (Hoffenheim), Claudio Beauvue (Guingamp), Abdul Rahman Baba (Augsburg), Fernando Vázquez (Palermo), Lucas Biglia (Lazio), Ola John (Benfica), Denis Cheryshev (Villarreal), Gianelli Imbula (Marseille), João Mario (Sporting CP) Georgio Wijnaldum (PSV Eindhoven), Danny Ings (Burnley), Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Alberto Bueno (Rayo Vallecano), Jetro Willems (PSV Eindhoven), Kiko Casilla (Espanyol) og mange, mange andre.

Hvem ser

du

gerne skifte klub? Byd ind i kommentarfeltet herunder.