Blog: Fodbold imod 'Nazischweine'
Foto: Martin Meissner/Polfoto
Generelle

Blog: Fodbold imod 'Nazischweine'

Tyske hooligans heiler mod højre. SV Babelsberg 03 går mod venstre. En reportage fra en ydmyg pokalkamp i Berlin fyldt med stærke politiske over- og undertoner.

OPRINDELIGT BRAGT PÅ DETSMUKKESPIL.DK

FØLG DET SMUKKE SPIL PÅ FACEBOOK OG TWITTER

BERLIN - Han kan ikke være meget mere end 10 år.

Fussball gegen Nazis

står der på hans hættetrøje. Sammen med sin far hænger han et banner op et par rækker foran mig. Det er rødt med et portræt af den sydamerikanske revolutionshelt Che Guevara placeret i midten.

Spillerne er lige kommet på banen. Aftenmørket har så småt tvunget solen ned bag den tætte træbevoksning. Romerlysstøv falder dovent på mine skuldre. Jeg er i det sydøstlige Potsdam fyrre minutters togtur fra det centrale Berlin på Karl-Liebknecht-Stadion – opkaldt efter medgrundlæggeren af det tyske kommunistparti.

Her spiller SV Babelsberg 03 deres hjemmekampe i Regionalliga Nordost, Tysklands fjerdebedste række. I aften er 3. Bundesliga-holdet FC Energie Cottbus gæster i semifinalen af pokalturneringen i delstaten Brandenburg. Knap en parentes i den tyske fodboldkalender. "Tag kun til Babelsberg, hvis du bedre kan lide politik end fodbold" havde jeg læst, inden jeg tog afsted. Alligevel er jeg hoppet på morgenflyet

kun

for at se dén kamp. Den lille drengs hættetrøjer minder mig om hvorfor.

Læs resten af historien hos ATLAS.