C/N: The Lancashire Galacticos
Illustration
Generelle

C/N: The Lancashire Galacticos

Denne kommentar handler om Manchester Uniteds nye strategi

Okay. Den er ved at trænge ind nu. Louis van Gaal er kommet for at blive, og Alex Ferguson kommer aldrig tilbage som manager for Manchester United. Det tog kun 1,5 år for klubben at finde en eller anden form for ny idenditet, der ikke har Ferguson skrevet over sig. Det er relativt kort tid taget i betragtning af, hvor lang tid man var, da Matt Busby stoppede som manager. Historien har skræmt. Men det har heller ikke været en gratis overgang. Det var decideret pinligt under David Moyes, der åbentlyst var mere blank og ude af esser end man umiddelbart skulle tro. En god skotsk bluffer. I visse perioder skulle man tro, at Manchester United var i gang med at udvikle sig et nyt Liverpool, hvor middelmådigheden spirer i historiens skygge. Der bliver simpelthen ikke lukket nok sollys og talent ind. 

Modtrækket hos Ed Woodward og Glazer-familien har været interessant. Break the bank. Det er en strategi, der er meget anti-Fergusonsk. Jorge Mendes og Mino Raiola-typerne havde aldrig haft det så nemt som i år. Angel di Maria og Radamel Falcao var måske ikke de mest nødvendige spillere, men den umiddelbare kvalitet sikrer ikke bare, at holdet samlet bliver bedre, men også at der fortsat er så stor interesse om holdet, at man trods manglende europæisk deltagelse, kan retfærdiggøre de store regninger, der bliver sendt til klubbens sponsorer. Det ville også hjælpe Wayne Rooney og resten af holdet, hvis han nåede frem til den erkendelse, at han rent faktisk er det bedste bud på den næste Paul Scholes. 

Næste skridt er evighedstransfermålene Mats Hummels og Kevin Strootman, der begge virker nogenlunde til gængelige - for den rigtige pris. Så bliv ikke overrasket, hvis der atter er en udskrivning på £60 mio til januar. Men det er for engang skyld spillere, der vil styrke holdet direkte, da det er de åbentlyst svagest besatte positioner. I den lidt mere sindsyge ende er rygter omkring den walisiske Jonas Kamper begyndt og tage til i vindstyrke. Det er ikke just venstrekants-spillere som klubben mangler. Men det er lige meget. Det er galacticos. Bare at der er en Ivan Helguera for hver Luis Figo. En Fernando Pavon for hver Zinedine Zidane. Zindanes y Pavones. Så betyder £100 mio for Gareth Bale eller Sergio Busquets mindre. Det er et våbenkapløb. Fergusons magiske touch på spillere (og agenter) er væk. For i det mindste er det en strategi, og det er mere end hvad rivalerne fra Liverpool kan prale af.