C/N: Guld køber guld i Herning. Måske
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Generelle

C/N: Guld køber guld i Herning. Måske

FC Midtjylland jagter sit første danske mesterskab. Tilsyneladende for enhver pris

Selvom han prøvede en 14-15 gange, så blev han aldrig rig, Egon Olsen. I hvert fald ikke for en længerevarende periode. Det er lidt det samme med FC Midtjylland. I snart 14-15 år, har man prøvet sig selv af som danmarksmester, og det er endnu ikke lykkes. Imens er det til gengæld sket for klubber som Herfølge og FC Nordsjælland.

Midtjylland er en klub, hvor der er så højt til loftet, at selv Gud kan se det. Derfor har fodboldinteresserede, der ikke nærer speciel sympati for klubben også haft den skadesfro finger fremme alle de gange, hvor mesterskabet er glippet. Specielt sidste år, hvor der gik gummiben i den, og Glen Riddersholm og resten af organisationen lod sig påvirke af presset. Et pres, der ikke blev mindre af, at klubben har været i mere eller mindre konkursfare i de sidste par år. Overforbrug, transfervinduer uden store salg og generel oprydning efter de glade Ørgaard-dage, har tæret på klubben, og ikke mindst dens unge omdømme. Derfor kunne man let tro, at holdet ville blive spredt ud for alle vinde i sommers. Sylvester Igboun væk. Erik Sviatchenko væk. Petter Andersson væk. Men sådan skulle det ikke forløbe.

Enten Matthew Bentham. 

Det har pyntet i Midtjylland med de engelske penge. De har fået en selvsikkerhed, der ikke er set før. Så imens FC København og Brøndby har haft travlt med at være ustabile i efteråret, så har FC Midtjylland været det modsatte. Forholdsvis simpel, direkte, hurtig omgang fodbold, hvor holdet efterhånden har så meget kvalitet - især fremme på banen - at man slår de fleste i rene matchups. Der løber ikke mange backsæts, der kan løbe om kap med Pione Sisto og Igboun. Holdet ligner et guldhold.

Alligevel har man brugt vintertransfervinduet til at pille en del ved holdet. Marcos Urena har fået en permanent kontrakt, men man har også hentet Johan Dahlin som ny målmand, ligesom Martin Pusic i ren Tim Janssen-stil er hentet i Esbjerg. Der blev ellers varslet store kanoner, da der tidligere på ugen dukkede rygter op om Etr. Frankfurts FM-klassiker Vaclav Kadlec. Kadlec er af kaliber, at han omgående ville være Superligaens største angrebsprofil. Det var Kadlec, Frankfurt hentede da de første gang gik kolde på Nicklas Bendtner. Det er lidt voldsomt til Superligaen. Og hvor desperate er FC Midtjylland? Omvendt - såfremt der ikke er tale om låneaftaler - kløgtigt allerede nu at forberede og sammenspille det hold, der skal få klubben kvalificeret til Champions League. Mener man Champions League, så køber man altså ikke spillere til holdet i samme måned som kvalifikationsrunden. Det er for risky.

Det er nemt at pege fingre af nyrige Midtjyllands voldsomme transferraid. Det var jo den slags, der fik dem i suppedasen i første omgang. Man må i hvert fald håbe, at Benthams penge bliver der længe, ellers har vi os en Ikaros-klub. Eller en ny dansk mester.