C/N: Farvel til Pellegrini
Generelle

C/N: Farvel til Pellegrini

Denne analyse handler om Manuel Pellegrini og Al-Manchesters fremtid

Han er ellers meget sympatisk. Al-Manchesters nuværende manager Manuel Pellegrini. Det er en yderst veltalende og intelligent manager, der gemmer sig under Richard Ragnvald-frisuren. Men hans tid hos Al-Manchester kan meget vel være over. Det er ikke så meget fordi resultaterne har manglet. Mesterskabet forrige sæson var flot, men det er mere ydmygelserne, der har været i år. Midtugens kamp imod Barcelona vist ikke bare, at man er langt fra det ultimative mål om Champions League, men også at klubben er uhyggelig langt fra målet. Al-Manchester stillede med en startelva, der havde en gennemsnitsalder på 29 år. Det er ret højt, og der er flere spillere for hvem denne sæson kan være den sidste i klubben. Yaya Toure, der er faldet markant i niveau i denne sæson, ligner en, der gerne vil genforenes med Roberto Mancini i Inter. Sergio Agüero er oplagt Real Madrid-bytte. Den polyvante James Milner har kontraktudløb, og der er utvivlsomt bud efter den flittige spiller fra mange andre klubber. Milner er efter vores ringe opfattelse, en af Premier Leagues mest undervurderede spiller. Sådan Mile Jedinak-niveau. Det er bare toppen af det. Det er stort set alle positioner på holdet, hvor man godt kunne bruge en lidt bedre spiller. Det er nogle gange 'europæisk' klasse, andre gange er der altså ikke tale om mere end above average Premier League-spillere. Lionel Messi er i hvert fald ikke bange for Gael Clichy eller Aleksandar Kolarov.

Generelt er problemet, at mange af de sidste sæsoners transfervinduer langt fra har været succesfulde. Der er ikke kommet mange verdensklassespillere ud af et verdensklasse-budget. Man behøver ikke at købe færdige verdensklassespillere. Det gør Chelsea eksempelvis sjældent, det er bare et problem, at de spillere der så bliver hentet rådner hen. Alvaro Negredo, Scott Sinclair, Jack Rodwell. Fernando I & II har heller ikke vist noget som Gareth Barry ikke kunne klare en søndag eftermiddag. Og det var problematisk nok, da han var i klubben.

Det koster minimum £100 mio. at foryngre og forbedre klubben i det evige transferkapløb. Halvdelen er holdet synes færdigt. Man vil eksempelvis byde på Juventus' Paul Pogba. Han ville være en tiltrængt forstærkning, men det vil han også være i mange andre klubber, og det er lidt svært at komme i tanke om, hvornår Al-Manchester sidst har vundet et budkamp på en spiller. Klubben er ikke SÅ attraktiv som pengene ellers gør den til. Spørgsmålet er om Pellegrini er den rigtige manager, der kan tiltrække spillere med den nødvendige klasse og potentiale. Umiddelbart er der ikke mange verdensklasse-managers ledige. Carletto sidder måske-måske lidt løst i det nede i Madrid, men derudover vrimler det ikke med stærke navne. Så er der sportsdirektør Txiki Bergiristains gamle holdkammerater Ronald Koeman (Southampton) og Julen Lopetegui (FC Porto), der begge har medvind nok til at være seriøse kandidater, men der er ikke tale om store opgraderinger i forhold til Pellegrini. Det er bare en ny mand med en svær mission. Forhåbentlig får han en helt ren tavle og en meget stor pose penge. Ellers går det kun en vej, og det er til de evige Tottenham-marker.