C/N: Altså Al-Manchester
Illustration
Generelle

C/N: Altså Al-Manchester

Denne analyse handler om Al-Manchester, der står overfor et dilemma.

Når jeg spiller Football Manager, så spiller jeg altid med rotation. Det elsker jeg. Det gør de også i Al-Manchester, hvor rotationsystemet har været fast praksis siden Svennis var i klubben. Til gengæld har jeg aldrig helt forstået logikken i Al-Manchesters system, hvornår hvem spiller, og hvorfor en svagere spiller starter inde selvom, at modstanderholdet er betydeligt bedre end den forrige kamp. Men Al-Manchester har en bred trup. Der er for eksempel ikke den store forskel på Gael Clichy og Aleksandar Kolarov. Til gengæld er der ingen af dem, der helt er deres løn værd. De bliver betalt som verdensklassebacks, og det er de ikke. De er simpelthen begge to overvurderet. Og overvurderet gælder for en pæn del af truppen.

Sæsonen har hidtil været tæt på katastrofal for Al-Manchester og Manuel Pellegrini. Kun få spillere som James Milner og Sergio Kun Agüero har holdt niveau, imens resten enten har underpræsteret eller bare ikke præsteret overhovedet. Og slet ikke klubbens sommerindkøb. Bacary Sagna er en glimrende PL-back, men det er i stedet for Micah Richards, der, nuvel var andetvalg, men alligevel en vigtig brik, da han var en af klubbens egenavlede spillere. Eliaquim Mangala har på ingen måde bevist, at pladsen ved siden af anfører Vincent Kompany er hans. Den sidder den lidt langsomme Martin Demichelis på. Fernando fra FC Porto ligner også just another player, og det for det utrænede øjne umuligt at se forskel på Fernando og Fernandinho. Både af navn, kvalitet og gavn. Tilgangen af Frank Lampard har været meget hyggelig, meeeen ikke noget der for alvor flytter noget for Al-Manchester, i en sæson hvor den ellers så dominerende Yaya Toure, så småt er begyndt at vise både mental træthed og alder. Der er ikke mange sæsoner tilbage i Yaya. Et bemærkelsesværdigt hurgtigt dyk i forhold til forrige sæson. Man må dog håbe for klubben, at de ikke skal afgive Yaya til de afrikanske mesterskaber om et par måneder. At indkøbene ikke har slået til presser truppen på kvalitet i en sæson, hvor Chelsea har overflod af den, og allerede ligner en engelsk mester. 

Champions League ser slut ud for klubben, og det efterlader sportsdirektør Txiki Berigistain og Ferran Soriano med et dilemma. Skal Pellegrini fyres? Eller skal man beholde Pellegrini, og så udstyre ham med en stor pose penge, så han kan købe de nødvendige spillere? Manglerne er efterhånden åbenlyse og mange på holdet. Kompany mangler en fast makker. Her og nu er Demichelis tåelig, men hvis han skal ud og løbe om kap med en hurtig angriber, så har de et problem. Midtbanen er et stort rod, men for mange spillere, der er omtrent lige gode, men er på et niveau, der ikke er godt nok, hvis de høje ambitioner skal realiseres. Det kan være, at det bliver Al-Manchester, der kommer til at betale en overpris for Juventus' Arturo Vidal eller Paul Pogba, hvis denne begynder at flæbe sig ud af Italien. Derudvoer mangler der måske en ny 2. angriber end Edin Dzeko, der ikke har haft den største hidtil, og ellers ikke er en angriber til store kampe. Det er sådan lidt Mario Mandzukic. God til at stå og være stor og score imod bundholdene. Endeligt kan man også godt overveje, om der mangler et alternativ til David Silva, der ikke hedder Samir Nasri, og er blandt kontinentets største douche bags.

Men spørgsmålet er først og fremmest. Bliver det 'nye' Al-Manchester med Manuel Pellegrini ved roret. Vi kan godt have vores tvivl. En dårlig december-måned, og så er Pellegrini enten fyre, lame duck eller dead man walking.