C/N: 11 modige løver og 1 kattekilling
Illustration
Generelle

C/N: 11 modige løver og 1 kattekilling

Denne analyse handler om Atletico Madrid og Champions League

En af de bedste kampe der nogensinde er blevet spillet i Champions League, er kvartfinalen imellem Atletico Madrid og Ajax Amsterdam fra 1997. Ajax gik som bekendt videre, men Atletico Madrid gjorde et godt indtryk, og igen i tirsdags viste holdet, at de er en alt for sjælden gæst i Champions League.

Træner Diego Simeone har virkelig forvandlet et notorisk ustabilt hold, til noget der minder om et synonym af stabilitet. Husk, det var den stilling, som Michael Laudrup sagde nej tak til sin tid. Man kan godt forestille sig, at Laudrup ikke havde klaret samme flotte resultat. Atletico Madrid er under Simeone blevet et meget komplet hold. Målmand Thibaut Courtois er fremragende, og en klassisk målmand i den forstand, at han rent faktisk kan redde mange forskellige former for skud. I kampen imod Barcelona viste han også, at langskud heller ikke er noget problem trods en højde på knap to meter. Det er den slags redninger som Stephan Andersen aldrig hiver op af ærmet, hvis man nu skal kigge på niveauforskelle i talent og kvalitet hos målmænd. Chelsea står til sommer igen foran et kæmpe dilemma. Courtois eller Cech? Og hvor længe har Courtois lyst til at være udlånt. Et godt VM for Belgien kan ligge yderligere pres for en beslutning i stedet for en forlængelse af udlånet til Madrid.

Nogle gange glemmer man, at La Fábricia producerer lige så mange klassespillere som La Masia. De får bare ikke succes for Real Madrid. Juanfran kunne ikke bruges i Real Madrid. Det kunne han med en omvej i Osasuna godt i Atletico, hvor han stille og roligt er blevet blandt Spaniens allerbedste højre backs. Uheldigvis for Juanfran er konkurrencen rimelig stor på det spanske landshold. En anden, i landsholdssammenhæng, undervurderet spiller er venstrebacken Filipe Luis, der trods Marcelo, burde have haft langt flere landskampe, ligesom Manchester United bør overveje, om Luke Shaw er den rigtige afløser til Patrice Evra, hvis man skal være en mesterskabsfavorit med det samme.

Til gengæld ligner Koke løsningen på Manchester Uniteds kvaler på 8'eren. Altså hvis man skal tro den engelske presse. Koke spillede en god kamp i tirsdag, og det kan blive meget svært for Atletico Madrid at holde på ham, men de vil tage sig godt betalt. Det var skønt at se Diego spille noget, der forklarer, at han stadigvæk er den bedste boldspiller på Atletico Madrids hold. Det er ikke tilfældigt, at Juventus betalte så store penge for ham i sin tid. Dog synes han stadigvæk at være gået i stå. Det kunne godt ligne en retur til Brasilien på et tidspunkt. Det er faktisk rimelig imponerende, at Arda Turan har fået succes udenfor Tyrkiet. Det plejer tyrkiske spillere normalt ikke med Hakan Sükür og Emre, der også var i Atletico, som de væreste tilfælde. Turan ligner en kommende Premier League-spiller. Enten for et hold som Liverpool, der har overvejet det, eller Newcastle, der endda har prøvet Emre i sin tid.

Diego Costa er en monsterangriber, der blev skadet i kampen imod Barcelona. Det er ærgeligt, for det har naturligvis en afgørende betydning i returkampen, især når David Villa er sådan lidt on-and-off. Det bliver interessant om, der er nogle klubber, der vil gå efter Costa i sommerpausen. Costa kan ligeledes få en enorm VM-succes for Spanien. Men der er nogle advarselslamper, som man lige skal overveje, før man kaster €50 mio. efter ham. Costa er ikke Guds bedste barn, og han kan risikere at blive forfulgt på samme måde som Luis Suarez, og har han psyke til det? Dernæst skal man holde øje med om han er et one year wonder. Vil han holde motivationen oppe i forhold til en mindre disciplinær og respekteret træner end Simeone, eller vil der gå Emmanuel Adebayor i den? Begge ting kan ske.

Det er en spændende returkamp på Vincente Calderon. Det virker som om, at uanset hvem Simeone stiller med, så er det 11 modige og hårdtarbejdende løver som Atletico spiller med. Men som vi så i den første kamp, så er det kun én irriterende lille kattekilling ved navn Neymar, der kan ødelægge hele drømmen. For det bliver langt fra det samme Atletico Madrid-hold, vi kommer til at se næste år. Desværre.

Conte/Nestor-skalaen er et skrivekollektiv udi sport og spil. Conte/Nestor er alvorlig satire. Her bliver alle hadet og latterliggjort ligemeget, ikke mindst dem selv. Der tages ingen fanger. For kontakt. Prøv Facebook, Twitter eller contenestor@tipsbladet.dk