Generelle

O'Neill om Laursen: "He is remarkable"

Tipsbladet.dk har fået et eksklusivt interview med Aston Villas manager Martin O’Neill. Han skamroser Martin Laursens beslutsomhed.

Hvor vigtig er Martin Laursen for Aston Villa?
”Han har gjort det usædvanlig godt. Første gang jeg så ham, var han ved at komme tilbage fra sin skade. Han havde gjort gode fremskridt, men jeg syntes, at han i pre-season for to år siden, ikke bare havde problemer med at løbe, han havde også problemer med at gå. Jeg var selvfølgelig bekymret over, om han nogensinde ville komme over sin skade, men han har været utrolig med tanke på, at han har vist stort mod og beslutsomhed til at bekæmpe skaden, som truede hans karriere. At bekæmpe den hele vejen og så vende tilbage og blive en dominerende spiller i Premier League,” siger Martin O’Neill, da Tipsbladet fanger ham på telefonen.

Hvordan vil du beskrive ham som person?
”Han er en person, som man kan sige mange gode ting om. Han er lidt genert, men en god kommunikator. Han er utrolig vellidt blandt alle i Aston Villa, og en selvsikker person, som kender sin kvaliteter. Han er meget pålidelig.”

Hvorfor besluttede du at gøre ham til anfører?
”Vores anfører sidste sæson var Gareth Barry, og vi troede, at han ville tage til Liverpool, og derfor blev vi nødt til at tage en beslutning. Og da Martin havde spillet utrolig godt sæsonen forinden, og ikke havde misset en kamp tog vi ham. Han går ind i det med hele sit hjerte og er utrolig beslutsom, så hvorfor ikke?”

Hvordan har han tilpasset sig sin nye rolle?
”Det har han gjort fint. Han prøver at være mere snakkesalig på banen, hvilket er en ting, som man skal være som anfører, selv om man fra naturens side er en stille person. Han snakker jo ikke kun for sig selv men også for sine medspillere.”

Martin Laursen historie er en historie om vilje og beslutsomhed. Du har været manager for mange spillere. Vil du sige, at hans vilje og beslutsomhed er ekstraordinære?
Han har en fantastisk beslutsomhed. Andre ville have syntes, at skaderne var for uoverskuelige og ville ikke have forlænget deres karriere. Martin har vist en utrolig viljestyrke for at overkomme sine skader, og det er bare en del af hans væsen.”

Tvivlede du nogensinde på, om han ville komme tilbage og blive en af de bedste midterforsvarer i ligaen?
”Jeg kendte ham ikke særlig godt fra tiden i Milan. Men man ved ikke, før man møder personen, om – for det første – hvor alvorlige skaderne er og – for det andet – hvor beslutsom personen er i forhold til at komme sig over de skader. Jeg vidste, at han havde tilbragt noget tid væk fra Aston Villa, hvilket ifølge Martin var den bedste måde for ham at komme tilbage igen. Martin er ikke en person, der skulker, men en person, som når han først har besluttet sig for noget, vil gøre alt for at gennemføre det.”

Han er 31 år på nuværende tidspunkt, og med de skader han har haft, er det måske ikke sikkert, han spiller, når han er 35. Det kan man aldrig vide. Men hvor lang tid ser du ham i Aston Villa-trøjen?
”Jeg kigger på de lyse sider og ser, at han er frisk nu, og så vil jeg være glad for det. Jeg kan ikke se længere end den næste kamp. Martin er ikke 21 år og har haft en skadesfri karriere. Han er 31 år og har haft karrieretruende skader, men når han er i form og stadig har den her beslutsomhed, og han nyder at spille fodbold – hvilket er vigtigt – håber vi bare, at han forbliver skadesfri.”

Martin snakkede i positive vendinger om dine beslutninger om nogle gange at lade ham sidde over en træning eller træne for sig selv. Hvor vigtigt er det for hans spil?
”Først og fremmest er det fordi, jeg stoler på ham. Så enkelt er det. For hvis han fortæller mig, at han ikke kan gøre det ene, men godt kan gøre det andet, så stoler jeg på ham. Så er det fint for mig. Og hvis det er hans måde at forberede sig på kampene i weekenden, så er det fint med mig. Han ved selv, at han vil blive bedømt på sine præstationer i Premier League.”

Læs også stort portræt-interview med Årets Spiller - Martin Laursen. Klik her!